Styreleder Torstein Storækre (til venstre) og administrerende direktør i Haut Nordic AS, Sondre Prestegard, på befaring i området der Miklagard hotell skal ligge. (Foto: Haut Nordic)

Nytt og utradisjonelt hotell ved Gardermoen

Høsten 2020 åpner Miklagard hotell dørene. Hotellet, som vil få om lag 500 rom, vil ligge ved Kløfta, ni minutters kjøring fra Oslo lufthavn Gardermoen, og vil skille seg ut fra eksisterende hoteller i Gardermoen-regionen.

Publisert

«Miklagard hotell blir ikke som et vanlig hotell å regne. Én ting er at gjestene møtes av et av de største spa-anleggene i Stor-Oslo, moderne og fleksible kurs og konferanselokaler og beliggenhet som nærmeste nabo til Norges beste golfbane. Vel så kjennetegnende for hotellet blir de helt spesielle omgivelsene», heter det i en pressemelding.

Store ambisjoner

– Miklagard hotell vil være omkranset av vakker natur. Det gjør at vi sammen med personlig service og et bredt spekter av tilbud og fasiliteter kan tilby alle gjester en rolig pause fra hverdagen, sier administrerende direktør i Haut Nordic AS, Sondre Prestegard.

Det er Haut Nordic som eier Miklagard hotell.

Han mener at den unike beliggenheten, ni minutters kjøretur fra Oslo lufthavn Gardermoen, gjør at Miklagard hotell vil representere noe helt nytt og attraktivt i regionens hotell- og resort-segment.

Les også: Olav Langli blir konserndirektør for Haut Nordic.

– Like hoteller

– Mange reisende sliter med å skille hotellene som i dag ligger rundt hovedflyplassen på Gardermoen fra hverandre. Selv om disse hotellene definitivt er profesjonelle og funksjonelle, så viser samtidig vår kartlegging at de ofte oppleves som grå og med manglende særpreg. Miklagard hotell blir et tydelig alternativ til disse, for gjester som ønsker og forventer litt ekstra, sier Prestegard.

Akers eiendomsutviklingsselskap FP Eiendom AS eier 50 prosent i Haut Nordic AS.

Administrerende direktør Torstein Storækre forteller at FP Eiendom lenge har sett på hotellbransjen, og at han ser frem til åpningen av Miklagard hotell.

– I Haut Nordic har vi funnet riktig partner å vokse med, og vi har store planer fremover. Vi jobber konkret med flere prosjekter, og vår felles ambisjon er å utvikle mellom fem og ti nye hoteller innen 2025, sier Storækre, som også er styreleder i Haut Nordic.

Historisk grunn

Miklagard hotell ligger på et sted med stolte historiske tradisjoner. Området rundt hotellet inkluderer både gravminner og arkeologisk viktige funn fra vikingtiden. Navnet Miklagard ble brukt om Istanbul i norrøn tid og var et viktig møte- og handelssentrum for reisende. Stedets historie har inspirert utformingen av hotellet, og de orientalske båndene fanges opp i den gjennomgående utsmykningen av interiøret.

– Det som skal kjennetegne Miklagard hotell blir den høye graden av personlig service som møter gjestene. Vi lover å gjøre vårt ytterste for at hver gjest sitt opphold skal bli minneverdig. Og vi vil først lykkes ordentlig når besøket på Miklagard hotell oppleves som så førsteklasses at gjesten ønsker å besøke oss igjen, sier Prestegard i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Miklagard hotell

Planlagt åpning: 2020.

Kostnadsramme: 700 millioner kroner.

Tomteareal: 1100 mål

Antall rom: 500

Spa-anlegg inne og ute.

Moderne kurs- og konferanse-fasiliteter (inkludert konferansesal for 800 personer).

Umiddelbar nærhet til Miklagard golf på Kløfta.

Innendørs parkering for 300 biler

 

Powered by Labrador CMS