Den ombygde låven huser nå en moderne konferansegård med kjøkken og 15 soverom. (Foto: Morten Holt)

Låven ble til moderne konferansegård

Den gamle låven fra 1930 på Asak Søndre gård i Sørum er bygd om til en moderne konferansegård med 15 soverom.

Publisert
Kjøkkensjef Lars Erik Undrum, eier Stine Kirkeby og markedssjef Hege Kvervavik utenfor den ombygde låven på Asak Søndre i Sørum. (Foto: Morten Holt)

Eierne har forsøkt å bevare litt av den gamle stilen – noe som har ført til et sted med egenart. Ingen av rommene er like, og alt måtte bygges innenfor de gamle låveveggene, noe som har ført til utfordringer, men spennende løsninger.

Det store konferanserommet innbyr blant annet til bryllupsfeiring. (Foto: Morten Holt)

Et sted for selskaper

– Målet er å kapre små og mellomstore bedrifter til møter, kurs og konferanser, samt mindre styremøter i et trivelig miljø. Vi ar også muligheter til større dagkonferanser med opp til 120 personer, sier markedssjef Hege Kvervavik, som blant annet har en fortid i Onninen og Storebrand.

Fra lobbyen og resepsjonen. (Foto: Morten Holt)

Hun tror også at stedet kommer til å bli like populært til selskaper, som konfirmasjon og bryllup. De store «kirkevinduene» i den største konferansesalen innbyr til nettopp den slags arrangementer.

Midt i smørøyet

Etter åpningen nå i vår, merkes allerede interessen for det nye stedet, som ligger «midt i smørøyet», 15-20 minutters kjøring fra både Oslo og Gardermoen.

Det satses mye på serveringen hos Smakfulle Rom. Her kokk Roar Bergheim (til venstre, med bakgrunn fra blant annet Feinchmecker) sammen med kjøkkensjef Lar Erik Undrum. (Foto: Morten Holt)

– Vi både håper og tror at beliggenheten vil friste kundene. Her er vi «langt ute på landet», men likevel svært sentralt, sier daglig leder Stine Kirkeby, som forteller at minst 25 millioner kroner er investert i nyskapningen.

Faktisk er Smakfulle Rom nå det stedet i Sørum kommune (18 000 innbyggere) med størst overnattingskapasitet. De nærmeste store hotellene er Quality Olavsgaard og hotellene i Lillestrøm.

Satses på maten

Fra ett av rommene. (Foto: Morten Holt)

Men Kirkeby visste at for å trekke gjester, måtte det noe ekstra til. Derfor har kjøkkenet og maten vært et prioritert område fra første stund. Og da konditor og kokk Lars Erik Undrum ble hentet til stedet, var mye av problematikken løst.

Han bor like i nærheten, og har bakgrunn fra kokkelandslaget og restauranter som Bagatelle, Blom, Le Canard, Pascal og Gamle Raadhus. Undrum driver selv også selskapet Villa Sole AS (produksjon av brød, bakervarer og ferske konditorvarer)

– Vi er helt i oppstartsfasen, og vet ikke helt hva vi går til. Nå skal vi etablere oss i markedet, og på sikt ser vi også for oss cateringvirksomhet. Vi disponerer et stort kjøkken, og for oss vil det ikke være noe problem å lage mat til 400 personer, forteller FB-ansvarlig Undrum.

Nesten selvberget

Klatreparken Høyt & Lavt (Sørum Aktivitetspark). (Foto: Pål Brenne)

Mange av råvarene finner Undrum på gården. Når det gjelder urter og bær er kjøkkenet selvberget, og i og med at gården er stor p korn og samtidig at 1000 griser holder til rett utenfor kjøkkendøra er det løst også.

– Vi vektlegger at vi skal lage ordentlig og ekte mat, som skal ha en historie, presiserer Undrum, som også har planer om et lite bryggeri, slik at stedet blir selvberget med øl.

På Stabburet på gården henger fenalårene, og Undrum forteller at kjøkkenet ønsker å ta i bruk de gamle tilberedningsmetodene når det gjelder tørking, sylting, graving etc.

Allerede i oppstarten ble det servert egenprodusert bacon til frokostgjestene.

Høyt & Lavt – Sørum Aktivitetspark

Klatreparken Høyt & Lavt (Sørum Aktivitetspark), som er en av Skandinavias største aktivitetsparker, ligger også like i nærheten, og har de samme eierne (Raumartoppen Holding).

Både Kvervavik (50 %) og Undrum er også engasjert her, og det skal også etableres et serveringssted med 40 sitteplasser ved klatreparken, som Undrum og hans kokkekolleger på Smakfulle Rom skal ha ansvaret for.

Daglig leder for klatreparken er Øystein Haugen, som tidligere har vært sportssjef i skøyteforbundet.

Parken hadde 10 000 besøkende i 2015, da den ble åpnet, men driverne har et mål om 30 000 gjester årlig.

Les mye mer om Smakfulle Rom i magasinet Horeca (nummer 5, som hadde utgivelse i september)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS