Monica Berg er juryleder for The Journey 2016. (Foto: Arkiv)
Monica Berg er juryleder for The Journey 2016. (Foto: Arkiv)

Fra Linie Award til The Journey

Gjennom mange år har Arcus arrangert mat- og bartenderkonkurransen Linie Award. Nå ønsker de å rendyrke cocktaildelen, og har derfor startet The Journey.

Publisert

De siste årene har cocktailer lagd på akevitt blitt mer populære. Derfor arrangeres den nye cocktailkonkurransen, der bartenderne skal løfte frem den utrolige reisen hver dråpe linieakevitt har hatt.

Juryleder Monica Berg har representert Norge i feler større bartender-konkurranser. (Foto: Arkiv)
Juryleder Monica Berg har representert Norge i feler større bartender-konkurranser. (Foto: Arkiv)

Stor interesse

Interessen for konkurransen har ikke latt vente på seg. Nærmere 100 bartendere fra hele Norden har meldt seg på.

– Vi har fått mange henvendelser fra bartendere som vil delta i konkurransen. Nå skal det arrangeres egne semifinaler i alle de nordiske landene, og de to beste fra hvert land får konkurrere i den nordiske finalen i Oslo, forklarer juryleder Berg.

Alex Kratena, som har drevet Artesian i London, sitter i juryen.
Alex Kratena, som har drevet Artesian i London, sitter i juryen.

Finale 23. mai

Søndag 17. april er det norsk delfinale på The Thief. Også de andre nordiske landene har sine finaler i slutten av april, og 23. mai er det duket for finale i Linie Aquavits nye, nordiske cocktailkonkurranse The Journey. Til å avgjøre hvem som lager Nordens beste akevitt-cocktail, har de fått med en jury i verdensklasse.

Vi er veldig glade for å ha fått med oss et stjernelag av bartendere til å bedømme Nordens aller første vinner av konkurransen The Journey, sier juryleder Monica Berg, tidligere barsjef på «Pollen Street Social» i London.

Juryen

Med seg i juryen har hun Alex Kratena, kjent for å ha drevet verdens beste bar «Artesian» i London, Leo Robitschek fra «NoMad bar» i New York, og Arcus egen Master Blender, Ivan Abrahamsen.

– Det er veldig stas at vi har fått med oss noen av de dyktigste bartenderne i verden til å kåre Nordens beste signaturcocktail lagd på akevitt, legger Berg.

Stor interesse for akevitt-cocktailer

De siste årene har cocktailer lagd på akevitt blitt mer populære.

– Vi merker at akevitt-cocktails blir stadig mer vanlig på utesteder og at flere etterspør cocktail med det norske brennevinet. Akevitt er et veldig smakfullt brennevin som egner seg ypperlig til å komponere cocktails med lokalpreg, forteller kategorisjef for akevitt i Arcus, Romain Jourdan i en pressemelding.

I The Journey skal kandidatene lage sin signaturcocktail med Linie aquavit, inspirert av et av stedene skipet stopper ved på sin reise over havet, være seg Oslo, Boston, Panama, New Zealand, Australia, Singapore, eller Japan, forklarer Jourdan.

Les også: Spesialkomponert akevitt til drinker

Finale på Gullbaren på Sentralen

Nå ser arrangøren frem til en smakfull finale i Gullbaren på Sentralen i Oslo 23.mai. Vinneren får en unik opplevelse som premie, nemlig å lage sin egen Linie aquavit sammen med Master Blender Ivan Abrahamsen.

Les også: Akevitten gir drinken en nydelig undertone

Les også: Feiret "Akevittens dag" 13. april

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS