Spesialkomponert akevitt til drinker

Akevitt, Norges nasjonalbrennevin, har tradisjonelt blitt servert ublandet til mat eller øl. Lysholm No52 er den første akevitten som er utviklet spesielt til cocktails og drinker.

Publisert

Stadig flere oppdager, både i Norge og internasjonalt, at akevittens egenskaper passer utmerket i cocktails. Derfor har Arcus utviklet Lysholm No52, en ulagret akevitt som er spesielt komponert for å fungere godt i cocktails og drinker.

Master blender Ivan Abrahamsen har sammen med sitt team hos Arcus utviklet akevitten til cocktails.

– Dette er faktisk den største innovasjonen innenfor akevittkategorien i vår tid, mener masterblender Ivan Abrahamsen. Han håper det nye produktet etter hvert vil bli et fast inventar i barer på serveringssteder.

Se nederst i saken for en drinkoppskrift med den nye akevitt-typen

11 forskjellige botaniske elementer

– Lysholm No52 er en frisk og kompleks akevitt, med en sitruspreget duft og smak. Den er laget med 11 forskjellige botaniske elementer, inkludert karve fra Inderøy, stjerneanis, koriander, pomerans og ingefær. Sistnevnte er ikke så vanlig å bruke i akevitt, men gir Lysholm No52 det ordentlige friske og lette sitruspreget som passer utmerket når man blander cocktails. Sammenlignet med andre akevitter er denne sterkere krydret, og ikke avrundet slik de fatmodnede variantene er. Uten fatmodningen får akevitten verken avrunding, sødme eller vaniljepreg. Vi har valgt å gi akevitten en kraftigere karakter for at den skal trenge gjennom alle de andre ingrediensene i cocktailen, forklarer Abrahamsen.

Hyllest til Jørgen B. Lysholm

Lysholm No52 er en hyllest til Jørgen B. Lysholm, Norges store innovatør innen brennevinsfaget. Han har vært en stor inspirasjonskilde for Arcus’ produktutviklere mens de har komponert resepten til den nye akevitten.

Resepten var nummer 52 i rekken av varianter som ble utviklet før teamet fant den rette smaken, derav navnet No52.

Lysholm No52

Varenummer: 3644501

Pris: 350 kroner.

Aqua Tonic

* 1 del Lysholm No52

* 2 deler tonic

* Sitron eller agurk

Fremgangsmåte: Fyll et longdrinkglass med is. Hell i Lysholm No52 og fyll opp med tonic. Gni en sitron- eller agurkskive rundt kanten på glasset og legg denne i glasset. Rør og server.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Jørgen B. Lysholm

En av de virkelige pionerene innenfor brennevinsfaget i Norge, Jørgen B. Lysholm, reiste som ung mann til Berlin for å studere kjemi.

Der fikk han ny innsikt i brennevinsfremstillingens finesser, som han tok med seg tilbake til Norge i 1820, hvor han startet sitt eget brenner i og skapte grunnlaget for det norsk akevitt står for i dag.

Powered by Labrador CMS