Norske bedrifter forventer fortsatt reisevekst i 2016

Selv om mange bedrifter nå varsler kutt i reisebudsjettene, er det enda flere som forventer å reise mer, ifølge en ny undersøkelse.

Publisert

Mens olje- og energibransjen står på bremsen, er det fortsatt optimisme i offentlig sektor og for øvrige private.

– Åpenbart er usikkerheten stor, så dette er overraskende positive tall, sier Rune Feltman, administrerende direktør i Egencia Norway AS i en pressemelding

Lever godt på svak krone

34,7 prosent av alle bedrifter og organisasjoner sier de forventer en reduksjon i antallet reiser for 2016. De fleste av disse forventer en moderat reduksjon på mellom null og fem prosent. Hele 48,2 prosent forventer en vekst. Dette viser en ny stor undersøkelse gjennomført av reisebyråkjeden Egencia.

– Det at hver femte bedrift ikke vet om forretningsreiseaktiviteten vil øke eller reduseres sier mye om usikkerheten mange opplever, sier Feltman.

Imidlertid, noen forventer også å reise mye mer.

– Omtrent 20 prosent varsler at antallet reiser vil øke med over fem prosent, noen også over 10 prosent. Det viser at noen opplever gode tider gjennom en svak krone eller god etterspørsel i det norske markedet, sier Feltman.

2016 kan bli bedre enn fryktet

Forskjellen er stor mellom forventet reiseaktivitet i energisektoren sammenlignet det øvrige private næringslivet. Mens oljekrisen drar ned reiseaktiviteten markant for denne sektoren, kompenseres dette til en viss grad av bedriftene i annen privat sektor. Offentlig sektor forventer en moderat vekst.

– Usikkerheten fremover ligger i hvorvidt utfordringene i olje- og gassektoren vil dra øvrige næringsliv med seg i dragsuget, samt hvorvidt tilbakegangen innenfor olje- og gassektoren nå nærmer seg et bunnivå hva gjelder reiseaktivitet, sier Feltman.

Powered by Labrador CMS