Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Akevitt-tips til påsken

Den norske akevitten kommer i mange ulike farger og smaker, her er Arcus’ tips til den ultimate påskeakevitten – både til deg som vil ha noe godt til turkaffen, til deg som vil nyte et glass til påskemiddagen eller blande den i påskedrinken.

Publisert

For den turglade: Løiten Tur Aquavit

I 2016 ble Løiten Tur Aquavit lansert, som en del av bestillingsutvalget, men ble raskt en hit og finnes nå i hele 175 butikker. Akevitten er basert det tradisjonelle Løiten-destillatet, og her derfor en kraftig smak av karve, men skiller seg ut med sine einebær og ekstrakt av lakrisrot. Ekstra spennende er at den har ligget seks månender på sherryfat, som sammen med lakrisrotekstraktet gir den en gyllen farge.

Tips: Veldig god til turkaffen.

Pris: 300 kroner (50cl)

Alkohol: 40 %

Varenr. Vinmonopolet: 3735502

Til den matglade: Gilde Fjøllmat

Gilde Fjøllmat er en klassisk fatmodnet akevitt, krydret på tradisjonelt vis.

Den milde og runde smaken med innslag av røkt malt passer perfekt til det tradisjonsrike spekemåltidet som serveres i den norske fjellheimen og ikke minst til den nystekte lammesteken.

Tips: Server den ved siden av lys øl.

Pris: 425 kroner (70 cl)

Alkohol: 40%

Varenr. Vinmonopolet: 4366201

Til den bålglade: Gilde Grill Aquavit

Er du en av dem som pakker sekken og sikter deg inn på en fin bålplass for å nyte solen og grille pølser? Da anbefaler vi at du også har med Gilde Grill Aquavit på ryggen. Akevitten har en fyldig og rund smak med nyanser av sjokolade, karamell, vanilje og tørket frukt fra lagring på eikefat.

Tips: Denne akevitten hever enhver smak fra et grillmåltid.

Foto: Pjolter

Pris: 310 kroner (50 cl)

Foto: Pjolter

Alkohol: 37,5%

Varenr. Vinmonopolet: 626302

Påskedrinker med akevitt

Oslo-kaffe

  • 2cl Simers Oslo Aquavit
  • 2cl Sitruslikør feks. Grand Manier
  • ½ ts Demerasukker
  • Kremefløte
  • Finrevet sjokolade

Fremgangsmåte: Rør ut sukkeret i litt varm kaffe i et glass som tåler varme. Tilsett akevitt og likør, og topp med kaffe. Rør godt. Topp med et lag lettpisket krem. Hell den over baksiden av en skje, så den legger seg som et lag på toppen av drinken, og dryss finrevet sjokolade over.

Potetens Velsignelse - En norsk vri på Irish Cofee, signert Reidar Diesrud

  • 1/2 ts brunt sukker
  • 2cl Lysholm Linie Aquavit
  • 2cl St Hallvar Likør
  • Svart Kaffe
  • Kremfløte

Fremgangsmåte: Rør ut sukkeret i litt varm kaffe i et glass som tåler varme. Hell i akevitt og likør og nok kaffe til att det totalt blir 8cl. Topp med et lag lettpisket krem. Hell den over baksiden på en skje, så den ligger seg som et lag på toppen av drinken. Drinken skal ikke røres, men drikkes gjennom fløtelageret.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS