Øyvind Frich skal drive Mjøstårnet. (Illustrasjon: Ewe Images/Voll)
Øyvind Frich skal drive Mjøstårnet. (Illustrasjon: Ewe Images/Voll)

Skal drive Wood Hotel i Mjøstårnet

Øyvind Frich (48) skal drive hotellet i Mjøstårnet, som er under oppføring i Brumunddal. Hotellet, som får 72 rom, blir kjedefritt, og navnet blir Wood Hotel. Åpningen blir 1. mars 2019.

Publisert

Frich driver fra før en rekke virksomheter i Hedmark og Oppland, både på Dombås, Vinstra, Alvdal og Rudshøgda (like nord for Brumunddal).

Frichs Kafeteria på Dombås har vært en familiebedrift siden 1942.

Øyvind Frich er også eier og daglig leder av Dale-Gudbrands Gard Eiendomsutvikling AS, og er også godt i gang med etableringen av et nytt veiserviceanlegg ved nye E6 på Vinstra, som også innbefatter et nytt hotell.

Les også: Nytt hotell under planlegging på Vinstra

Det gikk en stund rykter om at det var Nordic Choice Hotels og Petter A. Stordalen som skulle bli driver for hotellet, men det var altså bare spekulasjoner.

<br />Hotellet i Mjøstårnet får navnet Wood Hotel. (Illustrasjon: DNB Eiendom)<br />&nbsp;

Hotellet i Mjøstårnet får navnet Wood Hotel. (Illustrasjon: DNB Eiendom)
 

72 hotellrom i verdens høyeste trehus

Mjøstårnet, som blir verdens høyeste trehus med 18 etasjer og over 80 meter, får et totalt omfang på om lag 15 000 kvadratmeter. Selve hotelldelen er på 8000 kvadratmeter. Hotellet, som får 72 rom, blir liggende helt ned ved Mjøsas bredd.

Bygges i tre

Bygget skal foruten å huse Wood Hotel, også inneholde restaurant, leiligheter, svømmebasseng, kontorer, og tilhørende fellesarealer.

Planen er å bygge både hovedkonstruksjonen og dekke i limtre og massivtre. I tillegg planlegges det utstrakt bruk av treverk også i fasadene.

Les også: Dette blir verdens høyeste trehotell (publisert desember 2016)

AB Invest står bak

Det er investor og utbygger Arthur Buchardt (AB Invest AS) som bygger hotellet, som er kostnadsberegnet til en milliard kroner.

Det hele er delt inn i fem byggetrinn. Byggingen av hotellet starter denne våren, og planen er at det skal overleveres 1.mars i 2019 klokka 19.19.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS