Servitørlærlingene Maria Moldver (til venstre) og Maria Suarez, støttet frem av lagleder Jan Morten Gjesdal. (Foto: NHO Reiseliv)

Bronse i Nordisk Mesterskap for lærlinger

Lærlingene Maria Suarez og Maria Moldver fra Statholdergaarden tok bronse i Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Helsinki. Sverige vant kokkeklassen, mens Finland vant på hjemmebane i servitørklassen.

Publisert
Servitørlærlingene Maria Moldver og Maria Suarez fra Statholdergaarden sikret bronse i Nordisk Mesterskap. (Foto: NHO Reiseliv)

– Vi er superfornøyd med tredjeplass. Det var veldig høyt nivå, og dette er virkelig som gull for oss, sier Maria Suarez.

– Jeg er kjempefornøyd med bronsemedalje. Det har vært supert å være med, og jeg har fått en opplevelse og en erfaring, sier hennes makker Maria Moldver.

Kokkelærlingene Simen Buvik (til vesntre) og Tord Johnsæter og servitørlærlingene Maria Suarez og Maria Moldver (til høyre) i gang med å flambere dessert under helgens nordiske mesterskap i Helsinki. (Foto: NHO Reiseliv)

Finland vant servitørklassen, svenskene kokkeklassen

I to dager har Suarez, Moldver og kokkelærlingene Tord Johnsæter og Simen Buvik, alle fra Statholdergaarden, konkurrert mot lærlinger fra Sverige, Danmark, Finland og Island.

Slik endte det i servitørklassen: 1) Finland, 2) Danmark, 3) Norge

Slik endte det i kokkeklassen: 1) Sverige 2) Island 3) Danmark

For første gang i konkurransens 36-årige historie ble det i år medalje på alle fem landene.

I København i 2018

Neste års nordiske mesterskap for kokk- og servitørlærlinger finner sted i København.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS