Foto: Bilde fra Elvebreddens Facebook-side

Kompostering – minutt for minutt

Elvebredden Catering har tatt i bruk engangsprodukter fra Greenway-Norge (Naturesse), og i en film på Elvebreddens Facebook-side demonstreres det nå om engangsartiklene blir til jord i løpet av 60 dager.

Publisert

«Elvebredden Catering har gått over til miljøvennlig, komposterbar engangs-serveringsemballasje, som i teorien skal bli til jord i løpet av 60 dager. Dette ønsker vi å teste! Komposterbar engangsemballasje er plantet under en blomst for å sjekke om produktene faktisk blir til plantejord i løpet av 60 dager. Vi har brukt falsk, gjennomsiktig jord for å kunne følge med på hva som skjer de kommende månedene», skriver Elvebredden Catering og eier/styreleder Espen Gryt på Facebook-siden.

Du kan følge prosessen på Elvebreddens Facebook-side.

Byttet til Naturesse engangsprodukter

– Nå har Elvebredden Catering, en av Østlandets største catering-bedrifter, byttet alle sine engangs serveringsprodukter til miljøvennlige Naturesse-produkter. Det er vi i Greenway-Norge stolte av. Elvebredden måler CO2-avtrykk, og arbeider kontinuerlig for å minske sitt avtrykk. For å visualisere det hele har de lagd en fascinerende installasjon med en blomst, og noen av våre produkter lagt ned i gjennomsiktig «jord», og prosjektet filmes minutt for minutt, sier daglig leder for Greenway-Norge, Jan-Erik Pavels Smith.

– Vi gleder oss til å se røttene på blomsten vokse, og samtidig se hvordan produktene utvikler seg i den gjennomsiktige «jorden», sier Pavels Smith.

Du kan lese mer om hele prosjektet i Horeca nummer 4 2018

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS