Ellinor Engeli åpnet restaurant på Beitostølen i desember 2018. (Foto: Morten Holt)

Frokostrestaurant på fjellet

Gjennom mange år har hun arbeidet med mat hjemme i Sandvika. I desember åpnet Ellinor Engeli (61) en ny restaurant på Beitostølen – med sterkest søkelys på frokost og lunsj.

Publisert
Ellinor Engeli  driver Mat & Vinhjørnet på Beitostølen. (Foto: Morten Holt)

– Vi serverer frokost så lenge kundene ønsker det, men dette må gå seg litt til i tiden som kommer, sier Engeli, som har hatt leilighet og hytte på Beitostølen i mange år.

25 år i catering- og kantinebransjen

Hun kommer opprinnelig fra Furnes utenfor Hamar, men er nå bosatt i Sandvika, der hun har drevet i catering- og kantinebransjen i 25 år.

– Målgruppen til Mat & vinhjørnet er blant annet yrkessjåfører og folk som leier hytter og leiligheter på Beitostølen. Det er jo også stor byggeaktivitet på Beitostølen, og byggearbeiderne er selvfølgelig også en målgruppe, forteller hun videre.

Hun ser også for seg at folk på vei til Jotunheimen og spesielt Besseggen, kommer innom for å kjøpe kaffe og mat, før de setter kursen mot høyfjellet.

Alt fra bunnen av

Serveringen starter ved 6-tiden tiden på morgenen, og deretter står de hjemmelagede brødene, kanelsnurrene, en varmrett (suppe i vintersesongen), vaflene og rundstykkene med nødvendig tilbehør fremme så lenge kundene er på plass. Litt utpå formiddagen tilbys det også pannekaker og dessertpannekaker.

– Jeg lager alt fra bunnen av, presiserer hun.

– Vi satser mest på frokost og lunsj, men har åpent også på ettermiddagen flere dager i uka, og har skjenkebevilling. Målet mitt er å lage et sted med hjemmekoselig preg der folk kan senke skuldrene og kose seg – året rundt. Det meste av interiøret har jeg kjøpt brukt på Finn.no, og jeg synes at det har blitt et trivelig serveringssted med sjel og atmosfære, sier 61-åringen.

Hun forteller at allerede etter et par måneders drift, har kunder har reservert bord for frokostbuffe og bursdagsfeiring, og lokalbefolkningen bruker stedet til diverse sammenkomster på kvelden.

Kjøpt på Finn.no

Mat & Vinhjørnet ble åpnet 1. desember, og Engeli forteller at det gikk unna da planene ble iverksatt. – Jeg bestemte meg for dette i begynnelsen av oktober, så det ble to hektiske måneder, sier hun smilende.

Foreløpig driver hun stedet alene, men leier inn ekstrahjelp på hektiske dager og i høysesongene.

Les mye mer i magasinet Horeca (nummer 1 2019)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS