Gaustatoppen fotografert 5. april 2019. (Foto: Telemark Alpin/Telemark SuperSki)

Snøsikker påske i Telemark

Et samlet alpin-Telemark melder om supre forhold til fjells, med 75 til 100 cm snø og de fleste nedfarter åpne.

Publisert
På Telemark Alpin/Telemark SuperSkis styremøte på fredag, på Gaustablikk Høyfjellshotell, meldte samtlige deltakere om fine snøforhold. Fra venstre Håvard Bjørke og Kristin Larsen (Rauland Skisenter), Per Hanstad (Lifjell Skisenter), Halvor Vinje og Stine Vinje (Haukelifjell Skisenter), Ane Johnsen (Gausta Skisenter) og Torben Andersen (Telemark Superski/Rauland Skisenter). (Foto: Telemark Alpin/Telemark Super Ski)

– Det ser også ut til å bli bra belegg på overnattingsstedene i fjellet, men på grunn av sen påske er det fortsatt ledig kapasitet hos de fleste vinterdestinasjonene, sier styreleder i Telemark Alpin/Telemark SuperSki, Per Hanstad, i en pressemelding.

Mange er ikke klar over hvor gode skiforholdene er til fjells nå.

– Det var lite snø tidligere i vinter, men for et par uker siden kom det et stort snøfall som har gitt et flott grunnlag nå til påsken, tilføyer Kristin Larsen fra Rauland Skisenter.

Åpne nedfarter og oppkjørte langrennsløyper

Det meldes om 75 til 100 cm snø på fjelldestinasjonene i Telemark, og de fleste heiser og nedfarter er åpne både i Rauland, Gautefall, Gaustablikk, Haukelifjell, Vrådal og Lifjell.

I tillegg blir også milevis med langrennsløyper kjørt opp.

– Det er meldt forholdsvis lave temperaturer denne uken slik at forholdene definitivt vil holde seg til påske, forteller Hanstad.

God sesong så langt

På styremøtet til Telemark Alpin/Telemark SuperSki på fredag, meldte skisentrene om en god vinter så langt. Vi hadde en fantastisk vinter forrige sesong som kan bli vanskelig å slå, men med lovende utsikter for påsken så tyder alt på at også denne sesongen blir bra.

– Vi ønsker alle velkommen til fjells i påsken, sier Per Hanstad.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS