Illustrasjonsfoto: Altia

Sørafrikansk til påskelammet

Den sørafrikanske vinprodusenten Allesverloren tilbyr en rødvin egnet til påskelammet.

Vinmarken, som blir brukt til denne vinen, ligger 140 meter over havet, og druestokkene er over 20 år gamle. Vinen er egnet til lam- og saueretter, grillede retter og storfe.

Allesverloren er en av de eldste vingårdene i Sør-Afrika. Eiendommen ble av guvernøren i Cape gitt til en enke som het Cloete. Cloete var en av de første nybyggerne som slo seg ned i Swartland, og her etablerte hun en liten gård. Etter en tur til Stellenbosch kom Cloete hjem og fant gården plyndret og brent ned. Da hun møtte dette synet ytret hun ordet «Allesverloren» - alt er tapt.

Altia

Altia er et vin- og brennevinsselskap som tilbyr merkevarer i de nordiske og baltiske landene. Altia produserer, markedsfører, selger, importerer og eksporterer alkoholholdige drikkevarer i disse markedsområdene.

Altia har et bredt produksjons-, logistikk- og salgsapparat.

I Norge har Altia datterselskapene Strøm, Bibendum, Best Buys, Premium Wines, Interbev og Altia Norway som alle har ulike fokusområder.

Les mer på Altia.no

Men alt var ikke tapt, og gården ble bygget opp igjen. Eiendommen har siden 1876 vært i Malan familiens eie og drives i dag av den kjente vinmakeren Danie Malan.

Land/område: Sør-Afrika/ Swartland

Årgang: 2017

Druetype: Tinta Barocca (100 %)

Alkohol: 14.0 % vol

Varenr: 1469801 (Vinmonopolet)

Pris: 150 kroner (Vinmonopolet)

Grossist: Strøm AS

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS