Svein Jæger Hansen (til høyre) lanserer villmarksbrødet i samarbeid med Bakeriet. (Foto: Privat)

Kjøkkensjef lanserer villmarksbrød

Kjøkkensjef Svein Jæger Hansen på Scandic Meyergården ligger ikke på latsiden. Nå lanserer han, i samarbeid med Bakeriet, Jæger Hansens villmarksbrød.

Svein Jæger Hansen med villmarksbrødet. (Foto: Privat)

– Jeg føler meg trygg på at dette kan bli en publikumsvinner, sier Jæger Hansen.

Skiller seg ut

Jæger Hansens villmarksbrød. (Foto: Bakeriet)

Han lukter. Han studerer. Han smaker. Men egentlig trenger han ikke å smake for å kunne fastslå at denne brødnyheten kan komme til å slå an.

– Kvalitetsbrød er viktigere enn noen gang, og det er også viktig at det hele tiden drives innovasjon og produktutvikling. Villmarksbrødet virker annerledes. Det skiller seg ut fra det vi har fra før av, og det gjør meg spent, sier Jæger Hansen, som legger til at brødet i første omgang skal selges i Nordland.

Produseres av Bakeriet

Brødet skal i første omgang selges i Nordland. (Foto: Bakeriet)

Jæger Hansens Villmarksbrød produseres av Bakeriet, og er utviklet i samarbeid med kjøkkensjef Svein Jæger Hansen. Brødet inneholder gulrot, noe som bidrar til å gi brødet fuktighet og saftighet. I tillegg inneholder brødet rikelig med gresskarkjerner og valmuefrø, som gir brødet en nøtteaktig smak.

Jæger Hansen erklærer at han har den største tilliten til Bakeriet, og avslører at det er konkrete opplevelser som ligger til grunn for denne tilliten.

Det er ikke så lenge siden jeg ved en tilfeldighet oppdaget en kar som veldig nøye sjekket brødene i hyllene våre. Da jeg undersøkte nærmere forsto jeg at det var bakeren (Thomas Damaure) som sjekket om brødkvaliteten ute i butikkene var som lovet, og dette gjorde inntrykk på meg, fordi det fortalte om dedikasjon og bevissthet om kvalitet. Sånt skaper trygghet for kundene, sier Jæger Hansen.

Tydelig krav til et godt brød

Svein Jæger Hansen har vært kjøkkensjef på Scandic Meyergården i Mo i Rana i en årrekke. (Foto: Privat)

Disse historiene har senere skapt et tillitsforhold som har utviklet seg til å bli veldig sterkt.

– Historiene har det til felles at de styrker bevisstheten om verdien av å ha et lokalt bakeri. Jeg har merket hvor viktig det er med den korte avstanden. Det er lett å føre dialog, og naturlig å besøke hverandre, sier Jæger Hansen, og er selv veldig tydelig på hva som er hans eget favorittbrød.

– Den gamle brødfølelsen

– For meg markerte dette brødet et tidsskille. Jeg er vokst opp med hjemmebakte brød, der vi nesten sloss om å få skalkene. Slik var det aldri med kjøpte brød. Skalkene lå alltid igjen – helt frem til vi fikk «villmarksbrødet». «Villmarksbrødet» har gitt meg tilbake den gamle brødfølelsen, sier Jæger Hansen, og er spent nå som «Villmarksbrødet» går ut til kundene i Nordland.

– Jæger Hansens villmarksbrød egner seg like godt i matpakken som tilbehør til varmmat, sier kjøkkensjefen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS