I sommer vil BRA lande på Scandinavian Mountain Airport, 40 minutter fra Trysil. (Foto: Scandinavian Mountain Airport)
I sommer vil BRA lande på Scandinavian Mountain Airport, 40 minutter fra Trysil. (Foto: Scandinavian Mountain Airport)

Blir helårsflyplass

I år blir det også sommerruter til Scandinavian Mountains Airport, som ligger 40 minutter unna Trysil. Nå venter tryslingene bare på at grensen skal åpnes.

Publisert

Det er det svenske flyselskapet BRA som i sommer skal fly fra Stockholm Bromma og Ängelholm til flyplassen på svenskesiden, som åpnet desember 2019.

Tøff start med korona

Scandinavian Mountains Airport fikk en tøff start da koronapandemien slo til bare 2,5 måneder etter at den ble åpnet. Nå satses det for fullt, og flyplassen får helårsdrift fra sommeren 2021. Det er det svenske flyselskapet BRA som skal ha to flyvninger på torsdager og søndager fra 4. juli til 15. august.

– Dette er veldig gode nyheter for Trysil. En helårsflyplass, kun 40 minutter unna Trysil, passer godt med strategien vår om bygge en helårsdestinasjon, sier daglig leder i Destinasjon Trysil, Gudrun Sanaker Lohne.

Vil velge Trysil når de kan

Det er fortsatt usikkert når svenskene får lov å krysse grensen over til Trysil.

– Før pandemien hadde vi en god vekst i antall svenske sommergjester. Svenskene kjenner Trysil godt, så vi forventer at mange av gjestene som kommer med fly fra Stockholm og Ängelholm vil velge Trysil når de kan det, sier Sanaker Lohne.

Nærmarkedene blir viktig for Trysil etter koronaen

Trysil har hatt en solid satsing på familievennlig stisykling, et prosjekt de har investert 25 millioner kroner i de siste sju årene. Målsettingen er å bli ledende innen stisykling, og det er nærmarkeder som Norge, Sverige og Danmark som er satsingsområder. I sommer vil også Skistar, som eier skianlegget i Trysil, satse på sommeren med sitt Sport & Adventure konsept.

– Vi tror at nærmarkedene og kortere feriereiser blir enda viktigere etter koronapandemien, noe som Innovasjon Norge også fikk bekreftet i en undersøkelse de nylig gjennomførte blant turoperatører. Svenske turoperatører ser på Norge som trygt og med god plass, forteller Sanaker Lohne i pressemeldingen.

Ser lyst på fremtiden

– Vi har allerede et samarbeid med BRA, og jeg tror virkelig at vi, via sommersatsingen, kan utvikler vårt samarbeid året rundt. BRAs målsetting om å fly helt fossilfritt innen 2030, og samme år ha sitt første kommersielle elfly i luften, er viktige puslebiter til en mer bærekraftig luftfart. At vi kan være med på denne reisen sammen med BRA føles også veldig viktig og inspirerende sier, leder for Scandinavian Mountains Airport, Gunnar Lenman.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS