Greenway-Norge AS og Fursetgruppen AS viser vei sammen med søkelys på engangs serveringsprodukter fri for tilsatt PFAS.
Greenway-Norge AS og Fursetgruppen AS viser vei sammen med søkelys på engangs serveringsprodukter fri for tilsatt PFAS.

Sammen for en tryggere fremtid i serveringsbransjen

Greenway-Norge AS og Fursetgruppen AS har inngått samarbeid. De to selskapene viser vei sammen med søkelys på engangs serveringsprodukter fri for tilsatt PFAS.

Gjøran Sæther hos Fursetgruppen

– Sammen setter Greenway-Norge og Fursetgruppen standard for et tryggere og mer bærekraftig fremtidig serveringsbransje, sier administrerende direktør for Fursetgruppen, Gjøran Sæther.

Med et stadig økende søkelys på miljøgiften PFAS, har begge selskapene besluttet å sette fokus på produkter som ikke er tilsatt denne skadelige substansen i sitt engangsservise.

Fursetgruppen fjerner PFAS

PFAS, eller perfluorerte stoffer, er kjent for å akkumulere seg i kroppen, i vann og i jord, og kan være svært farlig. Stoffene har negative effekter for både mennesker og miljø, og kan blant annet forstyrre fosterutvikling og forplantningsevne, samt være mistenkt for å kunne gi kreft.

Derfor har regjeringen foreslått et forbud mot rundt ti tusen PFAS-stoffer til EU, et forslag som støttes av Norge, Sverige, Danmark, Nederland og Tyskland.

– Fursetgruppen er klar over farene ved PFAS og ønsker å ta ansvar for sine kunder og miljøet. På samme måte som med sikkerhetsbeltet i bilen, ønsker Fursetgruppen å ta grep før et eventuelt forbud innføres, sier Sæther.

Derfor fjerner selskapet produkter som inneholder PFAS i sitt engangsservise. Dette er en del av Fursetgruppens tilnærming til CSR («Corporate Social Responsibility»), der de tar praktisk handling for å fremme folkehelse og miljø.

– Vært en pioner

Greenway-Norge-gründer Jan-Erik Pavels Smith. (Foto: Greenway-Norge)

Greenway-Norge AS har vært pioner på plantebasert engangsservering i Norge siden 2010. Selskapet har i mer enn 10 år vært bevisst på farene ved PFAS og har jobbet for å tilby trygge og miljøvennlige alternativer.

– Vi var de første i landet som svanemerket sin palmebladserie med engangsservise i 2015. Vårt engasjement for folkehelse, klima, miljø og sosial etisk handel har vært en del av våre kjerneverdier lenge før det ble et krav, sier daglig leder for Greenway-Norge, Jan-Erik Pavels Smith.

Ambassadøravtale

Gjennom sin ambassadøravtale med Greenway-Norge AS har Fursetgruppen muligheten til å servere på PFAS-fritt engangsservise.

Dette gjør Fursetgruppen til den første bedriften i Norge som bare tilbyr Naturesse PFAS-frie produkter til sine kunder.

– Vår ambisjon har siden starten vært å være en pioner innen folkehelse, miljø, klima og sosialt ansvarlig handel. Med Fursetgruppens beslutning om å servere kun på plantebaserte produkter, uten PFAS og uten fossil CO₂, vil kundene ikke være eksponert for fossil nano-/mikroplast. Dette betyr at når det er behov for engangsservering av deres gode mat, velger Fursetgruppen kun plantebaserte produkter fra Greenway-Norge, som er på lag med folkehelse og naturen, sier Pavels Smith i pressemeldingen.

Furset Catering starter allerede nå, og Fursetgruppen AS vil, der engangsservering brukes, innføre Greenway-Norges plantebaserte engangsprodukter igjennom hele organisasjonen utover i året.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS