Arne Brimi inviterer til gastronomiske festdager i hjembygda. (Foto: Morten Holt)

Gastronomi med Brimi i fire dager

Fra torsdag 3. til søndag 6. mai 2018 arrangeres «Gastronomiske festdager» i Lom – i regi Arne Brimi.

Publisert
Arne Brimi i 2017. (Foto: Alexander Benjaminsen)

Flere av fremste kokkene i Norden er på plass. I år kommer blant andre Even Ramsvik, Tom Victor Gausdal, Christopher W. Davidsen, Leif Sørensen (Færøyene), Jesper Kirketerp (Danmark) og selvfølgelig initiativtakeren selv, Arne Brimi.

Arne Brimi på podiet i fjor. (Foto: Alexander Benjaminsen)

Storslått matsatsing i Jotunheimen

Gastronomiske Festdager i Jotunheimen er et arrangement for matentusiaster som ønsker å oppleve og nyte nordisk gastronomi. Det er Arne Brimi som sammen med fire av Nordens beste kokker skal begeistre og inspirere gjestene med alt Jotunheimen har å by på.

– Vi skal hente inspirasjon fra naturen og Jotunheimen til å skape en unik og eksotisk opplevelse for alle gjestene, forklarer initiativtaker Arne Brimi.

Identiteten til et nordisk kjøkken blir skapt gjennom stolthet over hva vi har. Tradisjonelle retter, tilberedningsmetoder og oppskrifter spiller en stor rolle for hvordan vi vil huske å ivareta vår historie i fremtiden. Derfor er regionen og dets særtrekk viktig. Med Gastronomiske Festdager ønsker Arne Brimi å vise frem Jotunheimen og hvor sentralt området er for det nordiske kjøkken.

Arne Brimi serverer igjen. (Foto Alexander Benjaminsen)

– Vårt håp er at vi gjennom Gastronomiske Festdager i Jotunheimen vil skape et spenningsfelt og inspirasjon som både vil bringe kokkene og deltagerne videre i sin gastronomiske forståelse. Kokkene deltar også selv for å bli inspirert, lære mer om seg selv og særegenheten i Nordens forskjellige regioner, uttaler Brimi.

Ressurser og råvarer må forvaltes lokalt

Arne Brimi invterer til gastronomiske festdager. (Foto: Alexander Benjaminsen)

Arrangementets mål er å løfte Norge generelt, og Jotunheimen spesielt, som matdestinasjon. Lom og Jotunheimen er en viktig del av Norges matkultur, og har med Arne Brimi blitt en av bærebjelkene i vårt lands mattradisjoner.

Nå er målet å videreutvikle denne posisjonen og gjøre alle norske matentusiaster oppmerksomme på hvilke muligheter og råvarer Jotunheimen kan by på. En av aktivitetene gjestene vil få oppleve er en gastronomisk reise gjennom Lom sine skattekammer for å smake på mat og drikke fra både kjente og ukjente produsenter. Her vil gjestene besøke tradisjonsrike områder som Lom Stavkirke, Prestegården, BrimiBue, Smak i Lom og Nordal.

Fra festdagene i fjor. (Foto: Alexander Benjaminsen)

Festmiddag på Vianvang

– En annen aktivitet er en lunsj med Arne Brimi og Arne Hjeltnes, hvor Brimi lager mat over bål mens Hjeltnes forteller historier og holder den gode samtalen flytende. Gjestene vil bli servert en middag på Arne Brimi sin restaurant Vianvang. Gjestene får også delta på et matkurs med de stjernekokkene, som skal vise og lære bort sine signaturretter. Dette er kun et utvalg av aktivitetene, gjestene har også mye annet spennende i vente, opplyser Yngve Eek Ottesen, som er ansvarlig for arrangementet sammen med Arne Brimi.

Les også: Arne Brimi er 60 år (publisert høsten 2017)

Høydepunkter fra programmet

Program (høydepunkter)

Torsdag 3. mai

Toner fra Jotunheimen i Lom Stavkirke
Smak av Jotunheimen
Vinkurs og musikalsk underholdning

Fredag 4. mai

Matkurs med Nordens beste kokker
Middag, inspirasjon og vinsmaking på Vianvang

Lørdag 5. mai

Bål og en råvare - Opplev Arne Brimi og Arne Hjeltnes
Vinkurs
Nordiske smaker – signaturrettene til årets kokker presenteres i en fem retters middag

Arne Brimi fikk Horecabransjens Ærespris i februar 2017. (Foto: Morten Holt)

Søndag 6. mai

Hjemreise

Saken fortsetter under bildet

Du kan lese alt om arrangementet og melde på Gastronomiske Festdager i 2018 på Gastronomiskefestdager.no

Les også: Horecabransjens Ærespris til Arne Brimi

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS