Magnus Berglund Scandic handikapamb nett
Magnus Berglund Scandic handikapamb nett

Blant verdens mest ansvarsfulle reiselivsbedrifter

Scandics arbeid med tilgjengelighet har tiltrukket seg global oppmerksomhet, og hotellkjeden er en av finalistene i World Responsible Tourism Awards 2015. Prisutdelingen finner sted på World Travel Market i London onsdag 4. november 2015.

Publisert

Tilgjengelighetsambassadør i Scandic Hotels, Magnus Berglund.

Scandic er nominert i kategorien «Best accomodation for disability access», eller på norsk beste overnatting for personer med nedsatt funksjonsevne.

Et eksempel til etterfølgelse

Denne kategorien er for hoteller eller andre overnattingsalternativ som er tilgjengelige for alle, som ønsker velkommen alle reisende uansett fysiske eller psykiske funksjonsnedsettelser, og som er et eksempel til etterfølgelse for resten av bransjen.

– Jeg er svært stolt over at vi har gått helt til finalen i en slik prestisjetung kåring takket være vårt omfattende arbeid med tilgjengelighet, sier konsernsjef i Scandic, Frank Fiskers i en pressemelding.

Integrert tilgjengelighet og inkludering

Juryen vurderer overnattingsbedrifter som i utstrakt grad har integrert tilgjengelighet og inkludering i sin kjernevirksomhet. Det handler med andre ord ikke kun om tilgjengelighet for rullestolbrukere, men en proaktiv holdning til tilgjengelighet som gjennomsyrer hele organisasjonen. Flere nordiske reiselivsbedrifter er blant de 37 finalistene i World Tourism Awards, men Scandic er den eneste hotellkjeden på listen.

– Jeg ser virkelig frem i mot å delta på prisseremonien, og jeg håper selvfølgelig vi vil ta hjem gullmedaljen, sier tilgjengelighetsambassadør i Scandic, Magnus Berglund.

Tilgjengelighetsstandard som gjelder for alle

På Scandic skal alle bli tilbudt den samme høye standarden, uavhengig av funksjonsevne. I samarbeid med organisasjoner for personer med nedsatt funksjonsevne, hotellgjester og medarbeidere, har Scandic kommet frem til en sjekkliste på 110 punkter, Scandics Tilgjengelighetsstandard. Standarden dekker alt Scandic tilbyr, og er en integrert del av Scandics produkt og serviceleveranse. Scandic har i tillegg implementert smarte løsninger for å gjøre hotellrommene mer tilgjengelige. I 2013 var Scandic den første hotellkjeden til å innføre en online e-læring om tilgjengelighet og funksjonsevne. Den er åpen for alle på Scandics nettsider.

World Responsible Tourism Award

World Responsible Tourism Awards ble stiftet av Responsible Travel i 2004 for å hedre de mest inspirerende historiene innen ansvarlig reiseliv. Bak prisene står Responsible Travel og ICRT (International Centre for Responsible Tourism).

Prisutdelingen finner sted under World Travel Market, en av verdens ledende events for reiselivsindustrien. Prisene deles ut på World Responsible Tourism Day onsdag 4. november 2015 i London.

Powered by Labrador CMS