Dovregubbens Hall på Dovrefjell er lagt ut for salg.

Dovregubbens Hall til salgs

Etter at samme familie har drevet Dovregubbens Hall mellom Dombås og Hjerkinn i 80 år, er nå stedet, som ligger langs E6 på Dovrefjell, til salgs.

Publisert
Dovregubbens Hall i Gudbrandsdalen.

Dovregubben Hall er gradvis bygget ut fra et landhandleri med hytter til et turist- og opplevelsessenter.

– Det er med vemod at vi, som tredje generasjon vertskap, har bestemt oss for å selge. Vi har hatt en grundig prosess i familien men ingen ønsker å ta over «livsverket», sier Mette Onsum Berg og Johan Dokken.

Spesiell atmosfære

– Vi er en spesiell bedrift som har ivaretatt tradisjonene med å bygge et gudbrandsdalstun med atmosfære 150 år tilbake i tid, der gjestene stopper for nyte et måltid med hjemmelaget mat, slappe av, gå tur, handle i suvenirbutikken og besøke galleriet.

Sommermånedene er høysesong for Dovregubbens Hall på Dovrefjell.

– Når det gjelder overnatting har vi både turister som bor i ett døgn og gjester som bor over lengre tid, forteller Mette Onsum Berg.

1500 innom daglig i høysesongen

Hun forteller videre at en av stedets faste gjester bor der 50 døgn hver sommer, og vertskapet har målinger som viser at det er om lag 1500 besøkende på tunet hver dag i høysesongen.

– Vi må ellers ikke glemme lokalmarkedet som spiser middag og holder selskaper hos oss. Vi opplever stingende interesse for norsk kultur og tradisjoner og vi håper derfor at en ny eier vil videreutvikle de ideene som Dovregubbens Hall er tuftet på, sier Johan Dokken, men tilføyer at ny eier naturligvis må stå fritt.

Kunst og antikviteter

– Vi skal selge eiendommen og driften inkludert det meste av kunsten og antikvitetene. Dette er en viktig del av atmosfæren og sjelen hos oss. Når det gjelder bildevevene, som vevet av min mor Rakel Onsum Berg, må vi eventuelt finne en overgangsordning, sier Onsum Berg.

– Det er investert mye tid og krefter i bedriften. Det har vært stigende omsetning for fjerde året på rad, og gode resultater på sesongdriften – som varer i 4,5 måneder. Forholdene ligger derfor godt til rette for nye eiere, gjerne et vertskap, som kan drive Dovregubbens Hall videre til glede for våre gjester og lokalsamfunnet, mener det avtroppende vertskapet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS