Verdens lengste frokostbord målte 536,2 meter. (Foto: Scandic Hotels)

Verdens lengste frokostbord – i Bodø

Scandic Hotels satte i helga verdensrekord under Arctic Race. Hotellkjeden vartet opp med et 536 meter langt frokostbord under sykkelrittet.

Publisert
Det var mange som hjalp Scandic med verdensrekorden. (Foto: Scandic Hotels)

– En vill idé for et snaut år siden kulminerte i dag i en real folkefest, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Så mange som 5000 bodøværinger benyttet anledningen til å få med seg dagens viktigste måltid langs et mer enn en halv kilometer langt frokostbord i Bodø sentrum.

Foto: Scandic Hotels

536,2 meter

Målet var et 450 meter langt frokostbord med 1600 sitteplasser i Kongens gate, i hjertet av Bodø. Da Bodø-rådmann Rolf Kåre Jensen sammen med politiet gjorde den offisielle oppmålingen søndag formiddag, ble all tvil ryddet av veien. Målet var nådd og vel så det med en offisiell oppmåling på hele 536,2 meter sammenhengende frokostbord.

Arctic Race

Foto: Scandic Hotels

Verdensrekordforsøket ble arrangert samme dag som Arctic Race hadde målgang i Bodø. Som offisiell samarbeidspartner med Arctic Race of Norway, ville Scandic gi noe tilbake til publikum.

– Arctic Race of Norway er en eneste stor folkefest overalt hvor rytterne passerer. Selvfølgelig er det veldig gøy at Scandic i dag sannsynligvis har satt en ny Guinness-rekord, men minst like morsomt har det vært å møte frokostgjestene og alle de positive tilbakemeldingene vi har fått i dag, sier Steen-Mevold i en pressemelding.

Populær hotellfrokost

At hotellkjeden Scandic tar frokost på alvor er det liten tvil om. Scandic er den kjeden med flest fylkesvinnere i årets kåring.

– Vi har i dag servert hotellfrokost med mange av ingrediensene Scandic er kjent for. Vi serverer lun leverpostei og frokostpølser, hjemmelaget omelett, en egen Twinings te-stasjon og lokale produkter fra blant annet Kjerringøy gård. Frokosten vår skal være for alle, også de med allergier, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic.

Lokal innsats

Å arrangere verdens lengste frokost er en omfattende prosess. Totalt har nesten 30 kokker og representanter fra Scandic og leverandørene vært til stede, i tillegg til ca. 50 frivillige fra blant annet North Nova cheerleading og spillere fra fotballklubben Bodø Glimt.

– Da Scandic spurte oss om å delta på verdensrekordforsøket var det en enkel avgjørelse å ta. Det har vært en utrolig opplevelse å være med her i dag og jobbe side om side med Scandic og andre leverandører for å få denne rekorden til Bodø, sier Tom Bovim, markedssjef i Haugen Gruppen.

– Nå venter vi i spenning på å få verdensrekorden godkjent av Guinness-rekord komiteen. Den har alle som har bidratt virkelig fortjent, sier Steen-Mevold.

Disse bidro til rekorden

Dette var leverandørene som gjorde verdens lengste frokost mulig:

* Haugen Gruppen

* United Bakeries

* Kjerringøy Ysteri

* A. Idsøe

* ASKO

* Duni

* Engrosfrukt

* Grilstad

* Kaffehuset Friele

* Kristiania Gourmet

* Mills

* Østbø

* Nortura

* Q Meieriene

* Staples

* Tine

* Domstein Sjømat

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Fakta - verdens lengste frokostbord

For å mette så mange som 5000 bodøværinger serverte Scandic blant annet:

* 10 000 rundstykker og croissanter

* 715 kilo frukt og grønnsaker

* 10 500 skiver ost og skinke

* 1400 liter juice og melk

* 3000 omeletter laget av 7500 egg og 1000 skiver bacon

* 600 liter yoghurt

* 300 kilo frokostpølser og leverpostei

Powered by Labrador CMS