Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Rekordmange hotellovernattinger

Statistisk Sentralbyrå melder om rekordmange hotellovernattinger for juni, og veksten fortsetter i juli og august. – Resultat av et vellykket teknologisk skifte, mener Kristin Krohn Devold.

Publisert

Overnattingstallene økte med totalt tre prosent for juni til 2,45 millioner i juni 2016. Det var 10 prosent vekst i utenlandske overnattinger i samme periode.

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Bekrefter tilbakemeldingene

– Tallene bekrefter tilbakemeldingene vi har fått fra våre medlemsbedrifter i lang tid, nemlig at det går mot ny reiselivsrekord i sommer for tredje år på rad, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold i en pressemelding.

– Dette skyldes et teknologiskifte som bransjen selv kan ta æren for. Bookingsystemer, digitale løsninger som gjør det lettere for gjesten å booke, betale, få informasjon og dele opplevelsene. Moderne løsninger og markedsføring gjennom moderne kanaler har gjort Norge til en vellykket ferienasjon.

Bransje i vekst

Resultatet er at norsk reiseliv er en av næringene med kraftigst vekst. Devold peker på at det også en er næring som vokser over hele verden.

– Internasjonalt vokser denne bransjen med 10 prosent årlig. Nå har utlandet virkelig fått øyene opp for Norge og vi skal sørge for at vi tar vår andel av veksten. Det er slik vi kan skape trygge arbeidsplasser i Norge, noe vi trenger mer enn noen gang, sier hun.

Sterk vekst innen utenlandske gjester

SSB tallene viser at det var nærmere 1 million utenlandske overnattinger i Norge i juni, en økning på 10 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

– Vi ser en sterk vekst fra viktige markeder. Gjester fra USA øker med 20%, veksten fra Kina er på hele 62 prosent og det er mange flere turister fra både Tyskland, Frankrike og andre euroland.

NHO Reiselivsdirektøren peker på fire årsaker til turistveksten i Norge.

– Vår suksessoppskrift er unike natur- og kulturopplevelser, gode digitale løsninger, trygghet og svak krone, samt gode direkte flyforbindelser, sier reiselivssjefen.

Vekst fortsetter i juli og august

Ferske tall NHO Reiseliv har innhentet fra de store hotellkjedene forteller at veksten fortsetter videre inn juli og august.

Hotellkjedene bekrefter at veksten er sterk i alle de store byene med unntak av Stavanger som fremdeles sliter med lav etterspørsel, mye grunnet ny kapasitet i byen. Også her er det flere solgte rom i perioden enn i fjor, men ny kapasitet gjør at belegg og RevPAR faller. Oslo, Bergen og Trondheim har rekordnivåer på gjestedøgn. Nord-Norge og resten av Vestlandet (unntatt Haugesund) gjør det også sterkt.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS