Robert Holan, hotelldirektør Clarion Hotel Oslo (til venstre) og Petter Stordalen, eier Nordic Choice Hotels. (Foto: Clarion Hotel)

Gjemt Munch-verk på Clarion Hotel Oslo

Midt i lobbyen på kunsthotellet Clarion Hotel Oslo i Bjørvika pryder nå kunstverket «To hvitkledde kvinner på stranden» veggen.

Publisert
Oljemaleriet «To hvitkledde kvinner på stranden» av Edvard Munch pryder veggen i lobbyen på Clarion Hotel Oslo. (Foto: Clarion Hotel)

Oljemaleriet «To hvitkledde kvinner på stranden», som Edvard Munch laget mellom 1925 og 1930, har trolig aldri blitt vist frem i offentligheten – før nå.

For å gjøre verket klart til å kunne stilles ut, har det tatt Munchmuseet 200 timer med restaurering.

«Maleriet er både en sjeldenhet og på mange måter typisk for Edvard Munch. Det viser to kvinner på en strand som ligner landskapet i flere av Munchs mest kjente bilder, som Livets Dans, Melankoli, Løsrivelse og Sommernatt, Stemmen. Det som gjør maleriet så spesielt, er at det trolig aldri har vært vist offentlig før. Antagelig henger dette sammen med bildets skjøre tilstand, og at malingen flere steder har løsnet eller er i ferd med å løsne fra lerretet. I de snart 60 årene som har gått siden Munchmuseet åpnet på Tøyen, har det stått lagret i museets kjeller», heter det i en pressemelding.

Samarbeid mellom Clarion Hotel og Munchmuseet

Alle Munchs arbeider brytes naturlig ned over tid. Forskningen på og arbeidet med å bremse denne utviklingen er både kostbar og tidkrevende, og utgjør et svært viktig arbeid for Munchmuseet. Samarbeidet mellom Clarion Hotel og museet har gjort det mulig å restaurere «To hvitkledde kvinner på stranden», slik at publikum kan oppleve det i nyåpnede hotellet ved sjøkanten i Oslo.

– Samarbeidet med Clarion er et perfekt partnerskap for oss. Vi har felles strategier og mål om å gi de besøkende til Oslo minnerike storbyopplevelser basert på kunst og kultur. Sammen skal vi skape verdier for hverandre, for Oslo og samfunnet rundt oss, sier direktør ved Munchmuseet, Stein Olav Henrichsen.

Vekke nysgjerrigheten

larion Hotel håper at samarbeidet skal vekke stor nysgjerrighet hos de besøkende.

– Vi er veldig stolte over å ha fått til dette samarbeidet, som gjenspeiler Clarions profil på en utmerket måte. Vi er opptatt av å inspirere og begeistre gjestene våre, samtidig som vi har et sterkt ønske om å binde kunst og næringsliv tettere sammen. Samarbeidet med Munchmuseet bidrar til dette, og gjør store kunstopplevelser lettere tilgjengelig for omverdenen, sier «Senior Vice President» i Clarion Hotel, Christen Bagger.

I tillegg til det originale Munch-verket i lobbyen, har Clarion Hotel Oslo en rik kunstsamling hvor fellesnevneren for alle verkene er at de ivaretar arven etter Edvard Munch. Samlingen er kuratert av Sune Nordgren, og inneholder kunstverk fra etablerte og internasjonale kunstnere som Marina Abramović, Vik Muniz og Huma Bhabha. Alle inspirert av ikoniske Munch-verk, men med sterke egne uttrykk.

Stort for oss, sier hotelldirektør Holan

– At vi nå skal forvalte «To hvitkledde kvinner på stranden» er stort for oss som brenner for kunst- og kulturlivet i Oslo, og som kontinuerlig jobber for å kunne tilby alle besøkende et rikt tilbud. Clarion Hotel Oslo skal bidra til at Oslo blir en enestående kunstdestinasjon, og hos oss er alle velkomne til å ta en del av arven etter Munch, sier Robert Holan, hotelldirektør for Clarion Hotel Oslo.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS