Slik blir Scandic Sortland, som etter planen skal åpnes i 2021. (Illlustrasjon: Scandic Hotels)

Scandic til Sortland

I en årrekke har Sortlandhotellene (Sortland Hotell og Strand Hotell) vært tilnærmet enerådende på Sortland. Fra 2021 blir konkurransen hardere. Da skal Vesterålens største hotell stå ferdig.

Publisert

Scandic Hotels har inngått en franchiseavtale med Nordic Management AS om et helt nytt hotell i «den blå byen» i Nordland.

Hotellet blir Scandics fjerde hotell i regionen. Byggestart er høsten 2019, og hotellet skal etter planen stå klart i 2021.

Blir det største hotellet i Vesterålen

Det nye hotellet vil få 130 rom, og blir dermed det største i Vesterålen og et av de største hotellene i regionen. Hotellet vil få en unik plassering på kaikanten midt i sentrum med panoramautsikt over fjorden og de flotte fjellene i Vesterålen – med majestetiske Møysalen i spissen.

Kulturfabrikken på Sortland er nærmeste nabo, der du finner både kino, bibliotek, kulturhus og kafé.

Les også: Sortland Hotell oppgradert med 16 nye rom (publisert mai 2019)

Fasade med panoramautsikt mot Vesterålens høye tinder. (Illustrasjon: Scandic Hotels)

Styrke posisjonen i regionen

– Vi ser frem til å styrke posisjonen vår ytterligere i nord med et helt nytt hotell på Sortland. Vi tror at dette hotellet, med sin fantastiske beliggenhet, vil etableres som det nye nummer én hotellet på Sortland og i regionen. Dette blir vårt fjerde hotell i Lofoten og Vesterålen, som er et stort satsingsområde for oss. Hotellet blir samtidig en av de største reiselivsarbeidsplassene i byen, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold, i en pressemelding.

Region med formidabel vekst

Hotellet vil bli moderne innredet med uteservering og stor restaurant. Hotellets førsteetasje, som vil inneholde resepsjon, lobby og restaurant, vil få en monumental glassfasade med en utsikt over Vesterålen. Også rommene vil by på panoramautsikt med store vinduer fra gulv til tak.

– Både Lofoten og Vesterålen er viktige turistdestinasjoner som har opplevd en formidabel vekst de siste årene. Det nye hotellet vil få en unik beliggenhet i et viktig handelssentrum i Vesterålen, med nærhet til både Lofoten og Andøya. Nå ser vi frem til å styrke vår posisjon ytterligere som hotellkjeden med det største og beste tilbudet til reisende i Nord-Norge, sier Steen-Mevold.

Vil styrke Vesterålen som reisemål

Hotellet eies av Hotelleiendom Nord AS, som har Holmøy Holding Invest AS og Nordic Investment AS som eiere. Det er Vesterålen Hotelldrift AS som skal drifte hotellet.

– Det er viktig for oss å få Scandic med på laget for å styrke Vesterålen som reisemål. Merkevaren og kvaliteten som Scandic representerer tror vi vil bidra til dette. Nå gleder vi oss til å jobbe tett med Scandic for å styrke deres hotelltilbud mot alle gjester som kommer til regionen, sier «CFO» i Nordic Management AS, Alf Hansen.

Byggingen av Scandic-hotellet på Sortland er planlagt å starte i siste kvartal i 2019 og skal etter planen stå klart i første kvartal i 2021.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS