Svein Arild Steen-Mevold forlater Scandic Hotels. (Foto: Morten Holt)
Svein Arild Steen-Mevold forlater Scandic Hotels. (Foto: Morten Holt)

Svein Arild Steen Mevold forlater Scandic

Svein Arild Steen-Mevold, som har ledet Scandic fra «ingenting» til en ledende hotellkjede i Norge, forlater kjeden. – Nå tar jeg steget ut av Scandic og inn i Adolfsen Group. Samtidig blir jeg styreleder i Norlandia Hotel Group, sier Steen-Mevold.

Publisert

Etter nesten 10 år borte fra kjeden, hovedsakelig i konsernledelsen hos konkurrenten Nordic Choice Hotels, overtok Steen-Mevold styringen av Scandic i Norge 21. februar 2011. Siden har det gått slag i slag, og han var sterkt medvirkende da norgeshistoriens største hotellkjøp var et faktum i 2014: Rica Hotels ble en del av Scandic. Siden har Scandic Hotels vært blant Norges mest markante hotellaktører.

Les også: Sjefen for de gode Scandic-tider (publisert 2017)

Fra Norge-sjef til Scandics CPO

Svein Arild Steen Mevold. (Foto: Morten Holt)
Svein Arild Steen Mevold. (Foto: Morten Holt)

I november i fjor ble det kjent at han fikk en ny stilling i kjeden – som CPO,

Etter ni år som sjef for Scandic Hotels Norge, rykket han opp som ansvarlig for utvikling av hele konsernets hotellportefølje. Som Chief Portfolio Officer (CPO) skulle han styrke hotellkjedens vekst i Norden og Europa for øvrig.

Les også: Steen-Mevold med toppjobb i Scandic Hotels

Nå er den epoken over.

Starter i ny jobb 1. oktober

Dette er Steen-Mevolds egne ord på hans Facebook-side:

Adolfsen Group neste.

I slutten av denne måneden takker jeg av etter nesten 10 år i Scandic, 15 år til sammen hvis vi tar med mine to første perioder som hotelldirektør og salgs- og markedsdirektør for Scandic Norge på 90 tallet.

Fra første dag i februar 2011 har jeg hatt gleden av å jobbe i et selskap som alltid har vært i utvikling og hvor veksten har vært formidabel. Scandic Norge er et annet selskap i dag enn det vi sammen tok over i 2011, med 87 hoteller fra Nordkapp i nord til Kristiansand i sør har vi markedsmessig fått den posisjonen vi drømte om.

Fra januar i år har jeg hatt gleden av å jobbe som CPO med hele Scandics portefølje som arbeidsfelt, og det er vemodig å si farvel til gode kollegaer, venner, samarbeidspartnere, gjester og kunder.

Jeg vil takke alle mine kollegaer i Norge og resten av Scandic for en arbeidsplass hvor jeg aldri har hatt en kjedelig dag, dere har utfordret og støttet meg, jeg har gledet meg til hver dag på jobb både på kontoret i Oslo, i Stockholm og på besøk der magien skapes; på våre fantastiske hoteller.

Kjøpet av Rica og integrasjonen av Rica satte store krav til oss, og til tross for intensiv jobbing over lang tid, ser jeg tilbake på denne perioden som noe av det artigste jeg har noensinne fått jobbet med. Når vi i dag ser den reisen vi gjorde er det all grunn til å være stolte, Ansatte fra begge selskap gjorde en fantastisk jobb som jeg er dere evig takknemlig for, det er ingen selvfølge at vi fikk det til. Evnen vi sammen skapte til å ta imot nye hoteller og stadig flere kollegaer er noe av det jeg er mest stolt av i min tid i Scandic, og den evnen fikk vi bruk for i årene som kom også.

Det er mange å takke, fire konsernsjefer (Anders Ehrling, Frank Fiskers, Even Frydenberg og Jens Mathiesen) må nevnes, deres støtte har vært en forutsetning for å lykkes. Mine kollegaer i den norske ledergruppen, support Office Norge og HQ i Stockholm og i EC (konsernledelsen) dere har alle vært strålende kollegaer i hele perioden, ingen nevnt, ingen glemt. Viktigst av alle i et hotellselskap er dog de som er ute på hotellene. Det har vært en sann fryd å jobbe med dere alle, stort takk fra meg.

Våre eiere gjennom 10 år har opptrådt profesjonelt og vært villig til å satse, og verdien av godt eierskap ser vi tydelig gjennom korona krisen. Det samme kan jeg si om våre huseiere, jeg er veldig takknemlig for det samarbeidet jeg og vi har hatt med dere i hele perioden.

Det er en spesiell tid for vår bransje i år, og jeg er stolt av hvordan vi i Scandic så lagt har klart oss i den tøffeste krisen i moderne tid for samfunnet rundt oss og i vår bransje. På andre siden av dette er jeg sikker på at Scandic vil være et de selskapene som har klart seg godt, og at dere er klare for å prege både nasjonale marked, store byer og små lokalsamfunn.

Neste steg..

Nå tar jeg steget ut av Scandic og inn i Adolfsen Group sammen med Roger og Kristian Adolfsen. Jeg har kjent begge to i mange år, og har beundret deres sterke utvikling innen flere bransjer. Gjennom gode samtaler er vi blitt enige om en avtale hvor vi sammen skal utvikle og ekspandere reiselivsdelen av Adolfsen Group videre. Jeg får også anledning til å være med på eiersiden i fremtidige prosjekter innen drift og eiendom på hotellsiden. Jeg går også inn som styreleder for Norlandia Hotel Group.

Jeg gleder meg enormt til å være på plass 1. oktober som leder av denne delen av virksomhet i Adolfsen Group sammen med gode kollegaer i selskapet og øvrige samarbeidspartnere. Vekst og lønnsom utvikling har bestandig vært en sterk motivasjonsfaktor for meg, og når våre ambisjoner var de samme var det et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Både Norden og andre land i Europa vil være av interesse for oss fremover.

Tusen takk for tilliten Kristian og Roger, jeg gleder meg stort til å ta fatt på et nytt eventyr senere i høst.

Følg Svein Arild Steen-Mevold på Facebook her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS