Stig Bareksten. (Foto: Bareksten)

Bareksten styrker sin posisjon blant verdens beste gin-produsenter

Det har vært et svært godt år for gin generelt, og norsk gin spesielt. Norsk gin markerer seg i verdenstoppen.

Bareksten Botanical Gin er allerede etablert som en kjent merkevare internasjonalt, og de siste ukene har de igjen befestet sin posisjon, og vunnet en rekke priser i internasjonale kåringer.

Bareksten Botanical Gin blir prissatt. (Foto: Bareksten)

San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) er den største og mest innflytelsesrike av alle kåringene. Bareksten Botanical Gin vant dobbelt gull der første gang i 2017. I 2019 gjentok de dette, og nå i 2021 vant de denne utmerkelsen for tredje gang. Dette har ikke skjedd før i gin-kategorien at noen har vunnet dobbelt gull tre ganger. I tillegg fikk Bareksten med seg en rekke andre priser fra San Francisco:

I sommer vant Bareksten Botanical Gin også høyeste utmerkelse (top award) under The Gin Masters 2021 i London i kategorien LondonDry. Juryen betegner vinneren med «delicious complexity».

Økende interesse for norske produkter

– Det er alltid hyggelig å få anerkjennelse for produktene vi jobber med døgnet rundt, spesielt også når bransjen selv mener vi lager ordentlige kvalitetsprodukter. Dette betyr også mye for vår vei videre på det internasjonale markedet. Kvaliteten på produktene er hele tiden det som har stått i fokus for oss, sier gründer og destillatør Stig Bareksten.

– Jeg merker en økende interesse rundt norsk brennevin internasjonalt, og jeg tror vårt søkelys på lokale tradisjoner, råvarer og håndverk er noe som får verden til å sperre øynene opp. Det er gøy at norsk gin gjør det bra på flere fronter. Vår ambisjon har hele veien vært å bli en internasjonal aktør som skal kunne vokse i mange år fremover. Verden og mulighetene er større enn man kanskje tenker, selv for et norsk håndverksdestilleri, fortsetter han.

Norsk gin i vinden

Gin som kategori har hatt en eventyrlig vekst de senere årene både i Norge og internasjonalt. Her hjemme har Vinmonopolet hatt en veldigøkning siste året og premium gin-kategorien har økt aller mest.

Flere norske gin-produsenter har kommet til og tar stadig flere får øynene opp for norsk gin. Bareksten leder an i utviklingen, og så langt i 2021 står de for 75 % av volumet på norsk gin.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS