Hotell- og restaurantbransjen har størst nedgang i konkurser og tvangsavviklinger hittil i år, med 49 prosent. (Illustrasjonsfoto: Bisnode Bisnode Dun & Bradstreet)
Hotell- og restaurantbransjen har størst nedgang i konkurser og tvangsavviklinger hittil i år, med 49 prosent. (Illustrasjonsfoto: Bisnode Bisnode Dun & Bradstreet)

Positiv utvikling for horecabransjen

Den bransjen som har størst nedgang i konkurser og tvangsavviklinger hittil i år, er hotell- og restaurantbransjen med 49 prosent. Det viser den nye konkursstatistikken fra Bisnode Dun & Bradstreet.

De samlede konkurstallene økte for første gang i år, med 3,3 prosent sammenlignet med juli i fjor. Dette skyldes først og fremst at myndighetene tvangsoppløste hele 97,4 prosent flere selskaper enn i juli i fjor. Samtidig gikk antallet rene konkurser ned med 29,2 prosent. Dette viser konkursstatistikken til Bisnode Dun & Bradstreet.

Hittil i år har antallet bedrifter som er slått konkurs eller blitt tvangsavviklet gått ned med hele 25 prosent.

– Selv om vi ser en liten økning totalt for bedrifter som har måttet gi opp denne måneden, er konkurstallene i år på et svært lavt nivå, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode Dun & Bradstreet, som forklarer:

– Det skyldes nok først og fremst at myndighetene har utsatt fristen for innbetaling av skatter og avgifter, og vi frykter de lave konkurstallene kan bli avløst av høyere tall når bedriftene må betale utsatte krav parallelt med ordinære terminer senere i år eller ved inngangen til neste år, sier han.

49 prosent færre konkurser i hotell og restaurant

Den bransjen som har størst nedgang i konkurser og tvangsavviklinger hittil i år, er hotell- og restaurantbransjen med 49 prosent.

Bransjen Engros og agentur følger med en nedgang på 40 prosent, mens Detaljhandel har en nedgang på 37,8 prosent.

Kun to bransjer har oppgang i konkursene etter årets sju første måneder: Transport og lagring og Bygg og anlegg, henholdsvis med 5,1 og 1,3 prosent.

Nedgang i konkursene i alle fylker

Alle fylker opplever nedgang i konkursene hittil i år.

Nordland har størst nedgang med 48,4 prosent, fulgt av Oslo med en nedgang på 40,4 prosent og Innlandet med 40 prosent.

Minst nedgang har Viken og Trøndelag, med henholdsvis 4,6 og 6,7 prosent.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS