Hotel Planetstaden blir til First Hotel Lund fra 1. august 2023.
Hotel Planetstaden blir til First Hotel Lund fra 1. august 2023.

First Hotels overtar hotell sør i Sverige

First Hotels’ morselskap Reato Group AB har kjøpt Hotel Planetstaden i Lund i Skåne sør i Sverige.

Fra spaavdelingen på First Hotel Lund.
Fra spaavdelingen på First Hotel Lund.

Reato Group kjøper hotellet av Planetstaden Holding AB, og tar også over driften av hotellet fra 1. august 2023.

Hotel Planetstaden endrer også navn til First Hotel Lund, og blir altså det første hotellet som i tillegg til å være en del av First Hotels-franchisen, også drives av First Hotels.

Konsernets første eiendomsinvestering innen hotellsektoren

Lounge-området på First Hotel Lund.
Lounge-området på First Hotel Lund.

Oppkjøpet av hotellet er konsernets første eiendomsinvestering innen hotellsektoren, og første steg inn i egen drift av hoteller.

Kjøpet er derfor av stor strategisk betydning for selskapet, som nå går inn i hotellbransjen som både eier og operatør, i tillegg til å være franchisegiver.

– Gjennom oppkjøpet tar vi nå også steget inn i direkte drift av hoteller. Dette gir oss større kontroll over kvaliteten og gjesteopplevelsen, og åpner for ytterligere vekstmuligheter i hotellsektoren, sier administrerende direktør i First Hotels International, Thomas Gillespie.

196 rom 

First Hotel Lund har 196 rom.
First Hotel Lund har 196 rom.

Hotel Planetstaden ligger sentralt i Lund, og er et nylig oppusset moderne hotell med 196 rom, flotte fasiliteter som spa, en stor «foodcourt» med ulike tilbud og sortiment, og ikke minst moderne konferansefasiliteter for både forretningsmøter og arrangementer.

– Lund er et av de mer spennende vekstområdene i regionen, og med sitt pulserende forsknings- og næringsliv, utmerkede akademiske institusjoner og rike kulturliv tiltrekker byen besøkende fra hele verden. Vår satsing på Hotel Planetstaden er derfor strategisk viktig for oss, og vi ser frem til å skape minneverdige opplevelser for våre hotellgjester og til å bidra til byens utvikling som et attraktivt reisemål, sier Thomas Gillespie.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS