Diplom-Is er Årets Miljøfyrtårn 2023. Fra venstre: Gjertrud Aanestad, Mari Buer Ellestad, Ann-Kristin Ytreberg, Silje Kristin Ruud-Hansen og Almantas Dubra.
Diplom-Is er Årets Miljøfyrtårn 2023. Fra venstre: Gjertrud Aanestad, Mari Buer Ellestad, Ann-Kristin Ytreberg, Silje Kristin Ruud-Hansen og Almantas Dubra.

Årets Miljøfyrtårn 2023: Diplom-Is

Diplom-Is har blitt tildelt prisen Årets Miljøfyrtårn 2023. Selskapet får prisen i kategorien «Konsern og store virksomheter».

Årets Miljøfyrtårn er en årlig konkurranse/kåring for å synliggjøre virksomheter som går foran og viser vei mot en grønnere og mer bærekraftig fremtid.

Juryen viser til Diplom-Is’ helhetlige bærekraftsarbeid, og trekker blant annet frem arbeidet som er gjort på fotavtrykk og emballasje, samt engasjement utover egen virksomhet, som Diplom-Is rydder etter festen.

– Arbeid som utgjør en forskjell

Diplom-Is

Diplom-Is AS er et heleid datterselskap av Tine SA, og produserer og markedsfører iskrem og frosne desserter under merkevarene Diplom-Is, Royal og Dream.

Diplom-Is selger om lag 30 millioner liter iskrem årlig, og omsetter for over en milliard kroner.

Selskapet har i gjennomsnitt 500 medarbeidere gjennom året.

– Med over 10 000 miljøfyrtårnbedrifter er vi rett og slett skikkelig stolte og takknemlige for denne utmerkelsen. Det sier noe om at det arbeidet vi har lagt ned over tid virkelig utgjør en forskjell, og det motiverer oss til å fortsette å redusere vår miljøpåvirkning og ta ansvar for våre handlinger, sier administrerende direktør Martin Kjekshus, og fortsetter.

– Dette er en enorm ære for oss. Å bli kåret som Årets Miljøfyrtårn er ikke bare en anerkjennelse av vårt bærekraftsarbeid, men også en forpliktelse til å fortsette å være ledende i bransjen vår.

 Solide resultater

Gratulerer til Diplom-Is med en velfortjent pris. De har vist solide resultater innen alt fra reduksjon av matsvinn og overgang til mer miljøvennlig emballasje, til redusert energiforbruk, innovative løsninger og kutt i utslipp fra egen produksjon. Diplom-Is har ikke bare satt høye standarder for seg selv, men vært pådriver for bærekraft på et overordnet nivå, blant annet gjennom ulike samarbeid og initiativ som «Diplom-Is rydder etter festen». Vi i juryen har latt oss imponere og ser frem til å følge dette viktige arbeidet også videre, sier administrerende direktør for Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg.

– Diplom-Is vil fortsette å være en pådriver for bærekraft, og jobber mot 2025-målene om å kun bruke fornybar energi i egen produksjon, kun ha resirkulerbar emballasje og redusere matsvinn med 50 %. I tillegg skal Diplom-Is på vegne av iskremkategorien drive veksten av sunnere alternativer. Vi jobber hele tiden for å integrere bærekraft i vårt arbeid, og det skal vi fortsette med. Dette er ikke noe vi får til alene, så jeg vil også benytte sjansen til å takke alle våre medarbeidere, samarbeidspartnere og kunder. Det er sammen vi lykkes med å nå klimamålene, sier Martin Kjekshus.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS