Jimmy Øien er nominert til kokkeprisen, og restaurant Rest er nominert i kategorien årets kjøkken. (Foto: Morten Holt)

Dette er de nominerte til Matprisen 2020

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og dem som bryr seg om bærekraftige måltider. Tidligere har blant andre Maaemo, Heidi Bjerkan, Matsentralen Norge, Heinrich Jung og Restaurant Kontrast vunnet priser. I dag er de nominerte til årets priser klare.

Publisert

Blant årets nominerte finner vi blant andre Tim Wendelboe, Halvar Ellingsen, Jimmy Øien, Tommy Østhagen, Rest, Re-Naa, Matsjokket og Rørosmeieriet.

Se alle de nominerte lengre ned i saken

Sjuende gang

Matprisen, prisutdelingen for kokker, bønder og folk som jobber for bærekraftig matproduksjon, arrangeres i år for sjuende gang, Tidligere års prisutdelinger har solgt ut utestedet Vippa, men på bakgrunn av den pågående koronapandemien trekker Matprisen i år inn i folks stuer gjennom tv-skjermen. 7. desember klokka 20 annonseres vinnerne av de åtte prisene på Matkanalen og Facebook.

Matprisen arrangeres av Debio i samarbeid med Coop, Meny, Rema 1000, Millum, Tine, Økologisk Norge, Nores, Norges Bondelag, Økologisk.no!

Også Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris

I tillegg til Matprisens egne priskategorier, deles stipendet til KokkeKarlas Legat ut. Dette stipendet deles ut til en ung kvinnelig kokk. Og som om ikke det var nok, annonseres også vinneren av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris under sendingen.

Dette er de nominerte

Matprisen

Dagens

Hallvar Ellingsen, Nordland

Tim Wendelboe, Oslo

Årets kjøkken

Colonialen, Vestland

Re-Naa, Rogaland

Rest, Oslo

Kokkeprisen

Frederic Klev, Trøndelag

Jimmy Øien, Oslo

Tommy Østhagen, Oslo

Årets storkjøkken

4Service

Compass Group Norge

Sodexo

Årets produsent

Finnegarden, Vestland

Rørosmeieriet, Trøndelag

Solhatt, Innlandet

Årets formidler

Matsjokket

Mellom bakkar og kjøttberg

Ren Mat

Debioprisen

Arakataka, Oslo

Etikken, Trøndelag

Reindyrka, Vestland

Barne- og ungdomsprisen

Dyrk framtida, Østlandet

HOPP, Vestfold og Telemark

Kompass & co, Oslo

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS