Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Tett program på Bakeland på Smak

Bakeland blir en del av Smak-messen, som arrangeres nå i februar. Der skal også konkurransene «NM for ung konditor» og «Årets konditor» arrangeres.Det er Bako-messen som nå blir til Bakeland på Norges Varemesse.

Publisert
Daglig leder Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening.

– Vi kan by på et variert og spennende program på Bakeland under Smak 2017. Bakeland er en fornyelse og et løft av Bako-messen, som er godt kjent i bransjen, forteller daglig leder Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening.

Bak prosjektet står bransjens tidligere messeselskap Bako-messen AS som eies av Råvareforeningen, Maskinleverandørforeningen og bransjeforeningen BKLF.

Stort Bakeland

– På 650 kvadratmeter finner du 21 utstillere som alle kan by på spennende nyheter og inspirerende innslag. Under en felles profil og på et samlet område på Smak 2017, vil vi presentere deler av bransjen vår sammen med leverandører og produsenter av bakeri- og konditorprodukter, forteller Bakke.

Baker- og konditor-landslaget spiller en viktig rolle for rekrutteringen til bransjen. De vil også være til stede på Bakeland.

Grégory Bécel vant NM i konditorkunst på Smak 2014. (Foto: Morten Holt)

– Du treffer dem på vårt «meeting-point» hvor det også vil bli arrangert ulike presentasjoner og foredrag, sier Bakke.

Viktige konkurranser

– I forbindelse med messen, vil det også bli arrangert to viktige konkurranser i vår regi. Vi har en for lærlingene, «NM for ung konditor», og vi arrangerer NM-konkurransen «Årets konditor» for fagarbeiderne, sier Bakke.

Dette er arrangementer som bør trekke mange interesserte, og som er viktige for rekrutteringen, mener Bakke.

Disse skal være med i NM ung konditor: Astrid Midttun (20), Mani Baadstø (22), Xiao Peng (19), Helene Gyland (20), Vibeke Thomassen (22), Frida Magnussen (20), Veronica Stelander og Dominik Zyngiel (20). Dommere er Knut Harald Sørdal (hoveddommer), Vibeke Løseth, Heidi Kim Bech og Hege Andersen Høstø.

Disse skal konkurrere om tittelen «Årets konditor: Grégorie Poef (Kaffebakeriet), Tonje Holtungen, Christer Selso Johnsen (Quality Hotel Expo) og Coretin Le Gullellec (Scandic Nidelven). Dommere er Ole John Berntsen (hovedommer), Bernt Lie Nilsen, Cathrine Nilsen og Hege Andersen Høstø.

Økende interesse for baker- og konditor-fagene

– Vi har merket en økt interesse for fagene de siste årene. Det samme gjelder for brød- og konditorvarer av høy håndverksmessig kvalitet. Det er nok flere grunner til dette. Bl.a. ser vi at stadig flere forbrukere er opptatt av maten de spiser og ingrediensene som benyttes i fremstillingen. Et sterkere fokus på kortreiste produkter spiller nok også inn i denne sammenheng. Dette er positivt for bransjen – noe som gir et godt utgangspunkt for å presentere norsk Baker- og konditorbransje som en spennende og innovativ bransje å jobbe og virke i, fremhever Bakke.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS