Gjengen som lager glutenfri mat og kaker Fugl Føniks. (Foto: Ingrid Foldal)

Dette er årets glutenfrie bedrifter

Vinnerne av «Årets glutenfrie bedrifter» 2020 er produsentene Elda Bakeri, Nua Brygghus, konditoriet Spisekroken Evje og restauranten Fugl Føniks.

Det er Norsk cøliakiforening som står bak kåringen. Prisene deles ut til produsenter, konditorier og serveringssteder.

Norsk cøliakiforening ønsker å stimulere til et godt glutenfritt tilbud, og har derfor delt ut prisen siden 2012.

Årets glutenfrie serveringssted 2020

Glutenfritt prep-kjøkken Fugl Føniks. (Foto: Ingrid Foldal)

Jurybegrunnelse: Fugl Føniks i Ørsta tildeles prisen for Årets glutenfrie serveringssted for deres smakfulle, omfangsrike glutenfrie tilbud og grundige tilretteleggelse på dette området. Hos Fugl Føniks er det mye godt å velge i for en som må ha glutenfri mat, da de kan tilby det meste av godsakene de har på menyen som glutenfritt. De har et eget kjøkken å tilberede den glutenfrie maten på og oppbevarer maten godt adskilt. De har tydelig glutenfri merking, noe som også er svært positivt og betryggende for den glutenfrie gjesten. De har også lekre kaker som alle er glutenfrie. En stor honnør til Fugl Føniks for deres utmerkede satsing og innsats for et fremragende, glutenfritt tilbud.

– Fugl Føniks har alltid hatt søkelys på et godt glutenfritt tilbud, siden mange av våre ansatte har cøliaki og kjenner til behovet. Det er stort behov for glutenfri mat i vårt område, da det er mange gjester som daglig trenger et glutenfritt tilbud. I vårt produksjonslokale blir det ikke produsert noe med glutenholdig mel, all produksjon er glutenfri. Vi har glutenfritt kjøkken og glutenfritt bakeri, noe som gjør at vi kan tilby alt på menyen glutenfritt. All maten blir laget fra bunnen av og konditoren vår lager alle kakene glutenfrie. Å få denne prisen betyr mye for oss. Det er strålende at Føniks sitt mattilbud blir verdsatt og benyttet, og veldig kjekt å få denne anerkjenningen, sier salgs- og markedssjef hos Fugl Fønix, Ingrid Foldal.

Årets glutenfrie produsenter 2020

Mattias Skoglund hos Elda Bakeri. (Foto: Elda Bakeri)

Prisen til Årets glutenfrie produsent 2020 går til to sterke produsenter, Elda Bakeri og Nua Brygghus.

Jurybegrunnelse Elda Bakeri: Elda Bakeri i Sandnes tildeles prisen for «Årets glutenfrie produsent» for sitt omfattende sortiment av gode, glutenfrie bakevarer, og deres møysommelige arbeid for videreutvikling og distribusjon. Elda Bakeri tilbyr et stort spekter av smakfulle bakevarer, og jobber kontinuerlig med utvikling av både eksisterende og nye produkter. De er opptatt av å tilby produkter som savnes i butikkene. Produktene fra Elda Bakeri har en omfattende distribusjon, som er stadig økende. Det er svært positivt at de jobber for 100 % tilgjengelighet for kundene. En stor honnør til Elda Bakeri for deres fremragende innsats for tilbud, kvalitet og spredning av gode, glutenfrie produkter.

– For oss betyr det utrolig mye å få denne prisen, da vi brenner for å kunne levere gode glutenfrie varer. Det å produsere glutenfritt av den kvaliteten vi ønsker å levere, krever meget høyt fokus over lang tid og mye arbeid, helt siden 1998, sier gründer Helge Hansen.

– Når vi får en slik pris blir det på en måte lønn for alt strevet vi har lagt ned, og en bekreftelse på at det vi gjør er bra. Vi er veldig rørt og takknemlige, sier salgs- og markedsansvarlig hos Elda Bakeri, Mattias Skoglund.

Jurybegrunnelse Nua Brygghus: Nua brygghus i Mandal tildeles prisen for «Årets glutenfrie produsent» for sitt arbeid for å tilby et bredt sortiment av glutenfrie håndverksøl. Nua Brygghus har som mål å bli det første, totalt glutenfrie bryggeriet i Norge, og i dette arbeidet er de godt på vei. Per i dag har de cirka 10 øltyper som er lisensiert med det glutenfrie Crossed Grain-merket. I tillegg jobber de kontinuerlig med forbedring av tilgjengeligheten, og har en stadig økende distribusjon. En stor honnør til Nua Brygghus for sitt møysommelige arbeid for å kunne tilby et variert utvalg av glutenfrie øltyper rundt om i landet.

– Vi har gjennom det siste året fått mye glede av tilbakemeldinger fra kunder med glutenintoleranse, som nå endelig kan nyte glutenfritt håndverksøl brygget på normal måte. For oss som har så sterke følelser for øl har det gitt oss gåsehud å høre historien om de som ikke har smakt på øl på flere år pga. intoleranse, men som nå igjen kan nyte et godt glass håndverksøl til mat eller kos. Vi var en av de få som produserte glutenfri juleøl til butikkene nå i 2020, og ble overveldet av responsen fra hele landet. Vi har nå også som det første bryggeriet i Norge klart å produsere et glutenfritt hveteøl, noe som ikke nødvendigvis er så enkelt. Det at vi nå får en nasjonal pris som Årets glutenfrie bedrift er en svært hyggelig klapp på skulderen for arbeidet vi har gjort med å fremme glutenfritt øl, ikke bare lokalt, men også nasjonalt, sier daglig leder for Nua Brygghus, Eskil Schanche.

Årets glutenfrie konditori 2020

Jurybegrunnelse: Spisekroken Evje tildeles prisen for Årets glutenfrie konditori for deres gode, glutenfrie tilbud og det store engasjementet de utviser på det glutenfrie området. Spisekroken tilbyr et rikt utvalg av glutenfrie bakevarer. De har alltid glutenfrie ferskvarer tilgjengelig, og ellers mye på frys. Glutenfrie brød, kaker, lefser og påsmurte baguetter er noe av det man kan få kjøpt der. Det er tydelig skiltet og lett å se at de har et glutenfritt tilbud. De har i tillegg en svært positiv innstilling og er imøtekommende og serviceinnstilte. En stor honnør til Spisekroken for deres satsing på lekre, glutenfrie bakevarer, og for deres ønske om å glede alle kunder.

– For oss handler hverdagen om å glede andre, med god mat og bakevarer samt en god opplevelse når kunden er innom oss. Det vi har lagt merke til er at mange som har glutenintoleranse kvier seg for å spørre og føler seg til bry, slik skal det ikke være. Det er skikkelig moro når man ser gleden hos kunden når vi forteller de om alle de ulike produktene vi har, og at vi med glede skal lage mat og bakevarer som er glutenfritt. Vi utvikler stadig nye glutenfrie oppskrifter, og innen kort tid vil vi ha egenproduserte boller, pizzaboller, hardangerlefser mm. Ellers så har vi et godt utvalg av glutenfrie produkter som vi får fra forskjellige leverandører. Dette er noe vi virkelig brenner for! Det å vinne denne prisen er rett og slett helt rått. Vi er så ydmyke, stolte og veldig takknemlige. Dette gir oss en skikkelig boost og motivasjon til å skape og utvikle nye glutenfrie produkter, sier daglig leder Heidi Ose-Madsen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS