Øyvind Lindgjerdet. (Foto: Morten Holt)

Tenker som en kokk i baren

– Øyvind Lindgjerdet (26) er en bartender som tenker som en kokk, sier daglig leder på NordØst Food & Cocktails, Lars Erik Vesterdal.

Publisert
Øyvind Lindgjerdet er barsjef på NordØst Food & Cocktails i Trondheim. (Foto: Morten Holt)

Lindgjerdet er barsjef på NordØst, og i likhet med svært mange av de andre i restauranten, har han bakgrunn fra Scandic Nidelven (Rica Nidelven).

– Som mange av de andre her, har jeg bakgrunn fra hotellet på andre siden av elva. Jeg arbeidet på Nidelven i tre og ett halvt år – fra jeg var 21, forteller barsjefen i restauranten på Solsiden, som ble åpnet på sommeren i fjor.

Bartender Magnus Thorseth. (Foto: Morten Holt)

Lærer av kokkene

Kokkene, servitørene og bartenderne arbeider i tett fellesskap på NordØst:

– Jeg har lært mer om smak og balanse av kokker enn av bartendere. Inspirasjon til smaker og kombinasjoner finner jeg gjerne på kjøkkenet som i baren, forklarer Lindgjerdet, mens han lager en av barens signaturdrinker.

Drinker du ikke finner i andre barer.

Trønderske navn

– Og din favoritt?

Vinkelner Erik Strugstad (til venstre) er restaurantsjef på NordØst, mens Øyvind Lindgjerdet er barsjef. (Foto: Morten Holt).

– Vanskelig å velge, men jeg synes Kvitveitj er spennende. Den tar utgangspunkt i den klassiske White Lady, men vi har endret balansen i drinken, byttet ut gin med en lett norsk akevitt, og infusert Cointreau med timian, forklarer Lindgjerdet.

De forskjellige drinkene på menyen på NordØst har han utviklet på egenhånd.

– To av drinkene våre er basert på gamle klassikere, mens resten er laget fra bunnen. Når det gjelder flere av dem, har vi eksperimentert og smakt i flere uker for å finne frem til det vi mener er det beste resultatet. Dette gjelder spesielt oppskriften på vår wasabi og ingefærvodka, hvor gode råvarer, god balanse og standardiserte mål er helt avgjørende, sier Lindgjerdet.

Restaurantsjef Erik Strugstad forteller at servitørene også forsøker å selge inn sine egne cocktails som aperitiff før gjestene inntar måltidene i restauranten – med god respons.

Særegne øl og ukjente viner

NordØsts bartender Magnus Thorseth sikret seg nylig en gjev andrepremie i en nasjonal cocktailkonkurranse. (Foto: Morten Holt)

Men det er ikke bare drinkene som er spesielle på NordØst. Her tilbys også en rekke forskjellige og annerledes øl (ca. 30), og vin du ikke vanligvis finner verken på Vinmonopolet eller i andre restauranter.

Ølmenyen er velfylt – med mange spennende varianter fra bryggerier verden over, samt lokale godbiter. Stedet har egne ølkelnere og vinkelnere under utdanning, inkludert

restaurantsjef Erik Strugstad, som også har sørget for en veldig «annerledes» vinmeny.

Andreplass til NordØst-bartender

Bartenderne hos NordØst har for øvrig allerede rukket å markere seg i konkurranser. 29. februar deltok bartender Magnus Thorseth i cocktailkonkurranse «The Hunter Challenge 2016» i Oslo sammen med noen av Norges aller dyktigste bartendere.

Der endte Thorseth på andreplass med drinken «Father & Son», kun slått av Slavomir Kytka fra The Thief i Oslo.

Les hele saken og se bilder av drinkene i magasinet Horeca, nummer 1 2016

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS