Gullvinner i Bocuse d'Or, Ørjan Johannessen, åpner, sammen med familien sin, Restaurant Mirabelle i Bekkjarvik i november 2023.
Gullvinner i Bocuse d'Or, Ørjan Johannessen, åpner, sammen med familien sin, Restaurant Mirabelle i Bekkjarvik i november 2023.

Bocuse d’Or-vinneren satser mot stjernene

Ørjan Johannessen er en av fem norske vinnere i Bocuse d’Or. Nå åpner han og familien restauranten Mirabelle på Beckerwyc House. – Jeg gleder meg til å starte en ny kulinarisk reise med høye ambisjoner, sier Ørjan Johannessen.

Publisert
Ørjan Johannesen åpner Mirabelle. Det siktes mot stjernene.
Ørjan Johannesen åpner Mirabelle. Det siktes mot stjernene.

Tidligere i år åpnet team Johannessen boutiquehotellet Beckerwyc House i Bekkjarvik i Austevoll.

I skjærgården like sør for Bergen satses det nå videre med nyskapingen Mirabelle i boutiquehotellets tredje etasje, med spektakulær utsikt over Bekkjarvik Havn og omkringliggende fjorder og fjelltopper.

Her ser du hele Bocuse d’Or-historien

Les også: Storslagent i Bekkjarvik (mars 2023)

Ny kulinarisk reise

– Jeg gleder meg til å starte en ny kulinarisk reise med høye ambisjoner. Det har gått åtte år siden seieren i Bocuse d’Or. Dedikasjonen og følelsene rundt presisjon og smak er et savn som jeg har kjent på, som nå kan realiseres gjennom vår nye restaurant Mirabelle. Sammen med mitt team av kokker og servitører setter jeg til enhver tid sammen en smaksmeny som først og fremst gjenspeiler Bekkjarvik i Austevoll og øyene rundt oss, samtidig som vi henter og inspirasjon fra fjernt og nært. Det handler om konstant bevegelse for å kreere den uforglemmelige mat- og drikkeopplevelsen for deg som vår gjest. Vi vil jobbe hardt hver dag for å skape unike matopplevelser for våre gjester gjennom en nøye planlagt service og meny. Mirabelle er mitt gastronomiske hjertebarn, sier Ørjan Johannessen.

Kona er med

Dette er laget som skal ta team Mirabelle mot stjernene.
Dette er laget som skal ta team Mirabelle mot stjernene.

Her kan du observere mesterkokken sammen med sitt team av kokker, servitører og sommelierer i et åpent kjøkken.

– Jeg gleder meg til å starte en ny kulinarisk reise med høye ambisjoner. Det har gått åtte år siden seieren i Bocuse d’Or, sier Ørjan Johannessen
– Jeg gleder meg til å starte en ny kulinarisk reise med høye ambisjoner. Det har gått åtte år siden seieren i Bocuse d’Or, sier Ørjan Johannessen.

Med seg på laget i rollen som leder har han også fått sin kone 2Cecilie Johannessen.

Hun er blant annet utdannet sommelier, og har hatt en sentral rolle i etableringen av team, visuelt utrykk, servicestandard og konsept.

Les også: Nå åpner Beckerwyc House (juni 2023)

Respekt for historien

På menyen fins råvarer som kamskjell og hummer, hjort og krabbe, alt fanget på øya eller i sjøen utenfor gjestgiveriet.

Rettene er tilberedt med respekt for historien, og omtanke for fremtiden. Smakene hinter om både norske tradisjoner og det store utland. Hele smaksmenyen rundes av med «Mimmis Kaffebord» som hinter tilbake til den klassiske, vestlandske 4-kaffen.

Førsteklasses tilbud utenfor storbyen

Restaurant Mirabelle satser på lokale råvarer.
Restaurant Mirabelle satser på lokale råvarer.

– Vi er svært stolte av å skape dette førsteklasses tilbudet utenfor storbyen. Den naturen og roen vi har her ser vi at både nordmenn og internasjonale gjester setter pris på. Tilknytningen til Beckerwyc House eller våre historiske hus i gjestgiveriet betyr at vi har et komplett tilbud som bidrar til å bygge destinasjonen, sier daglig leder Rønnaug Nymark.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS