Slottet på toppen av alpinbakken på Beitostølen er et spektakulært skue. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Gode bookingtall og spektakulær snøkunst

Flere av vinterdestinasjonene melder om gode bookingtall i vinterferieukene. På Beitostølen byr reiselivet på et helt spesielt skue i vinterferien. Nå står fem av de seks spektakulære snøskulpturene ferdig, og du finner både «Stortinget» og «Slottet» i henholdsvis Raudalen og på Beitostølen. I vinterferien kan gjestene se hvordan de kinesiske arbeiderne gjør siste finpuss på «Slottet».

Publisert
Bjørn B Jacobsen (til venstre) hos DestinasjonsKirurgene og Atle Hovi, administrerende direktør for Beitostølen Resort. Slottet bak er 35 meter langt og 8,5 meter bredt.(Foto: DestinasjonsKirurgene)

– Vinterferien er særdeles viktig for skidestinasjonene. Nordmenn er en stabil kundegruppe, og i tillegg er det mange utenlandske tilreisende. Det er ingen tvil om at vinter-reiselivet har størst vekstpotensial i Norge, sier NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold i en pressemelding fra NHO Reiseliv.

I år er vinterferien i ukene 8, 9 og 10. NHO Reiseliv har spurt medlemsbedrifter i fjellet hvordan trafikken ligger an til å bli.

Stortinget er nå å finne i Raudalen, 10 minutters kjøring fra Beitostølen. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Radisson Blu Beitostølen og Bergo Hotell (Oppland)

– Per i dag nærmer vi oss 70 prosent belegg i forkant av vinterferien på de 2600 sengene i Beitostølen Resort-systemet, og det selges hele tiden, både på våre to hoteller Radisson Blu Beitostølen og Bergo Hotell. Leiligheter og hyttes selges også bra, opplyser PR-strateg Bjørn B. Jacobsen i DestinasjonsKirurgene, som har PR-ansvar for Beitostølen Resort.

Slottet under bygging på Beitostølen. I vinterferien gjør de kinesiske arbeiderne siste finpuss på snøbygningen. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Han sier vinterens definitive «must see» er seks gedigne snøskulpturer som nå skapes og bygges i begge alpinanleggene på Beitostølen, både i bakkene i sentrum og i alpinanlegget i Raudalen, 10 minutters biltur unna.

Slottet skal finpusses i vinterferien

– Fem av skulpturene vil stå klare til vinterferie-start fredag 15. februar, mens den siste og største, Slottet, vil kinesiske team Harbin jobbe med hele vinterferien. Det er for at alle gjestene som kommer til Beitostølen i vinterferien, skal få anledning til å se disse verdensartistene i arbeid. Og, det er den aller største skulpturen, eller installasjonen rettere sagt, de skal jobbe med i vinterferien. Den er åtte meter høy og over tretti meter bred, og har et motiv som garantert vil ta pusten fra folk. Dette har ingen noensinne sett på en norsk destinasjon tidligere, sier Jacobsen, som også er produsent for snøskulptur-satsingen.

SkiStar Trysil (Hedmark)

– Hos oss regner vi vinterferie i ukene 7, 8 og 9, og bookingene ser veldig bra ut. Vi har alle uker både norske, svenske, danske, tyske, nederlandske og engelske gjester. Som sagt er det veldig bra booket, men noen siste restplasser finnes som regel om man leter på Skistar.com. Forholdene er veldig bra, og vi gleder oss til vinterferieukene, sier salgs- og markedssjef for SkiStar Trysil, Turid Backe-Viken.

Destination Hemsedal (Buskerud)

– De travleste periodene i Hemsedal bookes opp veldig tidlig. Spesielt i uke 7 og 8 er det mer eller mindre fullt, men det går nok å finne enheter her fortsatt. I uke 9 har vi noe ledig. Den letteste måten å sjekke kapasitet på er på Skistar.com eller Hemsedal.com, sier daglig leder for Destination Hemsedal, Richard Taraldsen.

Les også: 30 år med Hemsedal Cafe

Rauland skisenter (Telemark)

– Vinterferien ser veldig bra ut, og vi har tro på rekordbesøk. Vi ligger an til cirka 10 prosent økning i beleggsprosenten i vinterferien, forteller daglig leder i Rauland Skisenter & Vierli Eigedom, Kristin Larsen.

Gaustablikk (Telemark)

– På Gausta ser vi en sterk økning i bookinger fra sist vinter, og så langt ligger veksten på 17 prosent. Det er i hovedsak det svenske markedet som øker, men også flere nordmenn legger skiferien til Gausta i år. Vi ser en trend i ønsket om gode naturopplevelser, aktiv fritid og samvær med familien. Gjestene i 2019 har søkelys på kvalitet og booker relativt tett på ankomst, forteller administrerende direktør for Gaustablikk, Ane Johnsen.

Saken er hentet fra NHOReiseliv.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS