Brødrene Bjørnar til venstre og Atle Hovi eier og driver fyrtårnselskapet Beitostølen Resort, med to hoteller, leiligheter og hytter, og i alt 2600 kommersielle senger de normalt skal fylle 7 dager i uka, hele året, i tillegg til alpinanleggene. Nå er alt stengt, 120 ansatte er permitterte, men brødrene Hovi er offensive, jobber med nye prosjekter og forbereder seg til hverdagen normaliseres igjen. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Fornøyd med regjeringens krisepakke

– Dette er bra og betyr mye for oss og reiselivsindustrien, mener direktør Atle Hovi om dagens krisepakke fra regjeringen og situasjonen på Beitostølen.

– Etter at koronakrisen traff både oss og hele reiselivindustrien med full styrke, har det vært en slags unntakstilstand også når det gjelder næringslivets faste kostnader. Ja, en type alle-mot-alle-situasjon for å få utsatt betalinger av faste kostnader, sier Hovi.

Applauderer den norske modellen

– Regjeringens pakke, som ble presentert i dag (fredag 27. mars) er bra, fordi den gir oss betalingstrygghet for faste kostnader, som betyr mye for oss, for våre leverandører og også våre leietakere i forretningsbyggene vi eier, fortsetter Hovi.

Han mener det er all mulig grunn til å applaudere den norske modellen, der regjeringen setter seg ned med NHO, LO, Finans Norge og Virke, at man i fellesskap utarbeider gode løsninger.

– En god start

Brødrene Bjørnar til venstre og Atle Hovi eier og driver fyrtårnselskapet Beitostølen Resort. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

– Vi kjenner ikke detaljene ennå, men jeg synes dette er en god start, sier han.

– På Beitostølen har vi heldigvis ingen smittetilfeller per i dag. Vi var tidlig ute med full nedstenging fredag 13. mars; av hotellene, øvrige overnattingsmuligheter, alpinanleggene og også løypekjøringen. Vi har et godt samarbeid med kommuneledelsen i Øystre Slidre, og også innad i næringen, som er veldig viktig i en situasjonen som denne, forteller Hovi.

Les også: Beitostølen: Stenger hotellene og alpinanleggene

Ruster for fremtiden

– Situasjonen er tøff for oss alle, men vi er offensive og bruker tiden nå til idéutvikling og vurdering av nye prosjekter, slik at vi er godt rustet når hverdagen etter hvert melder seg, som jeg håper ikke blir veldig lenge til, men vi er også forberedt på at dette kan ta tid. Uansett skal vi komme oss igjennom denne utfordrende tida på en god måte.

– Det som imidlertid er fint å konstatere, er at våre gjester og venner, som både er privatpersoner og firmakunder, og også våre mange hytteeiere på og rundt Beitostølen, viser stor forståelse for situasjonen, ved å følge myndighetenes kjøreregler. At vi har lojale Beitostølen-ambassadører, både i våre gjester og hytteeiere, er vi alle veldig takknemlige for her i fjellandsbyen, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS