Radisson Blu-hotellet på Beitostølen er pyntet og klar for julegjester.
Radisson Blu-hotellet på Beitostølen er pyntet og klar for julegjester.

Tøffe tider til tross, folk vil til fjells

Det er stramme økonomiske tider for mange, men fra Beitostølen meldes det om at det bli god juletrafikk også i år.

Atle (til høyre) og Bjørnar Hovi, eierne av Beitostølen Resort, med 3000 kommersielle senger i sitt system, er klare for å ta imot både julebordsgjester, og alle som kommer til Beitostølen i jule- og nyttårsperioden for å oppleve god gammeldags norsk julefeiring og vinterforhold.
Atle (til høyre) og Bjørnar Hovi, eierne av Beitostølen Resort, med 3000 kommersielle senger i sitt system, er klare for å ta imot både julebordsgjester, og alle som kommer til Beitostølen i jule- og nyttårsperioden for å oppleve god gammeldags norsk julefeiring og vinterforhold.

– Det er tøffe tider og utfordrende tider for mange, men dette til tross er det likevel positivt for vår næring at ferie og fritid har høy prioritet. Mange ønsker å oppleve gnistrende vinter og julestemning på Beitostølen, sier direktør for Beitostølen Resort, Atle Hovi.

Eksponert for svigninger

Da det norske langrennslandslaget spurte her om året, hvilken destinasjon i Norge som er den beste for langrenn, ble Beitostølen den suverene vinneren. Det 320 kilometer omfattende løypesystemet rundt Beitostølen, er berømt både i og utenfor Norge.
Da det norske langrennslandslaget spurte her om året, hvilken destinasjon i Norge som er den beste for langrenn, ble Beitostølen den suverene vinneren. Det 320 kilometer omfattende løypesystemet rundt Beitostølen, er berømt både i og utenfor Norge.

Han fortsetter:

– Vi som arbeider i besøksindustrien er alltid eksponert for de store krisene og samfunnssvigningene, enten det er covid, fugleinfluensa, askeskyer, finanskrise eller som nå, med beintøffe økonomiske tider for mange.

– Men, gledelig nok for vår næring og for Beitostølen, ser vi at ferie og fritid prioriteres høyt. Slik det alltid har vært. Vi opplever fin trafikk for tiden, og bestillingene er gode både for julebord og for jul- og nyttårsfeiringen hos oss, sier Hovi.

Snø er gull

Norges største lyssatte elg finner du ved innkjøringen til Radisson Blu Beitostølen.
Norges største lyssatte elg finner du ved innkjøringen til Radisson Blu Beitostølen.

Forrige helg kunne opptil 330 000 mennesker se de idylliske snø -og vinterforholdene på Beitostølen i TV-ruta, fra NRKs mange sendinger fra sesongåpningen for langrennseliten.

– Langrennsløpere fra fjern og nær har trent på skistadion én måned allerede. Kommende helg åpner skiheisene i alpinanleggene, og julegateåpning setter stemningen, sier Hovi.

– Vinter og snø er gull for oss, som sol og strender er gull for Gran Canaria. I disse klimatider er verken vinter eller snø noe selvfølgelighet i Europa, der destinasjoner og skianlegg sliter flere steder. I så måte er vi heldige, vi som ligger såpass høyt som vi gjør, 900 meter over havet, helt nord i Europa, som betyr at vi er langt mindre eksponert for klimaendringene enn skidestinasjonene i mellom- og Sør--Europa.

Julen mer populær

Kjøkkensjef Janne Eskola på Radisson Blu Beitostølen kan med rette være stolt av hotellets berømte dessertbord i juletida. Det du ikke finner på dette bordet av dessert-lekkerheter, eksisterer trolig ikke.
Kjøkkensjef Janne Eskola på Radisson Blu Beitostølen kan med rette være stolt av hotellets berømte dessertbord i juletida. Det du ikke finner på dette bordet av dessert-lekkerheter, eksisterer trolig ikke.

– Det har vært en renessanse for julefeiring i fjellet de siste årene, som utvilsomt handler om at mange ønsker god gammeldags julefeiring, med gnistrende vinter og fine skiforhold i både turløyper og alpinbakker. Så er det selvfølgelig fint å komme til dekket bord, med den gode og tradisjonsrike hjemmelagede julematen, ja i alle varianter. For ikke å snakke om vårt populære dessertbord, som alltid utløser jubel hos både liten og stor, sier Hovi.

Julefeiring og julebord på Beitostølen betyr mye god hjemmelaget julemat i alle varianter.
Julefeiring og julebord på Beitostølen betyr mye god hjemmelaget julemat i alle varianter.

– Dette er en veldig fin tid, både for våre gjester og for våre medarbeidere, som synes det er stas å kunne bidra til å skape fine juleopplevelser for så mange, sier Atle Hovi.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS