Fra venstre; direktør Atle Hovi, Beitostølen Resort, ordfører Odd Erik Holden (SP), Øystre Slidre, Norges reiselivsdirektør Bente Bratland Holm, og leder for næringsforeningen Beitostølen Utvikling, Bjarne Budal. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Går mot rekordsommer

Optimismen strutter på Beitostølen, og trafikken er allerede betydelig. Mens riksmediene preges av mange negative reiselivsnyheter, har flere av virksomhetene på Beitostølen allerede hentet inn omsetningstapene fra korona-nedstengningen.

Ordfører Odd Erik Holden og programleder Bjørn B Jacobsen åpnet dialogsamtalen i det nye Velkomstsenteret på Beitostølen, der både Visit Valdres og Beito Aktiv har flyttet inn. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Det ble en historisk dag på Beitostølen sist lørdag. Statsminister Erna Solberg og Norges reiselivsdirektør Bente Bratland Holm erklærte sommer- og ferie-Norge for åpnet på Beitostølen.

Statsminister Erna Solbergs dedikerte videohilsen til Beitostølen rørte mange. Norges reiselivsdirektør Bente Bratland Holm var på plass, og sørget den offisielle åpningen, sammen med lokale profiler. Det var stor stemning og blide ansikter i fjellandsbyen.

Bestillingene strømmer inn

– Bestillingene strømmer inn. Dette tror jeg blir en stor sommer, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.

I sine dedikerte lovord til destinasjon, løftet statsministeren fram nettopp optimismen og det positive søkelyset som Beitostølen har.

I sin videoinnspilte hilsningstale sa hun blant annet: – Jeg synes det er strålende at dere tar dette initiativet på Beitostølen, markerer at reiselivsindustrien er i gang, og at dere satser offensivt. Det er imponerende at dere har opparbeidet så gode besøkstall også sommertid, sa Erna Solberg, og avsluttet med å erklære sommer- og ferie-Norge for åpnet.

Her kan du høre og se statsministerens videohilsen

Sterk markering

Lunsj på Cafeén hos Barcraft på Beitostølen, før ettermiddagens program: Atle Hovi, Bente Bratland Holm og produsent for denne dagen på Beitostølen, Bjørn B Jacobsen fra DestinasjonsKirurgene. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

– Jeg må innrømme at jeg faktisk ble helt rørt da jeg hørte dette, sa Bjarne Budal, som leder næringsforeningen Beitostølen Utvikling, og også sitter i formannskapet i Øystre Slidre for AP.

– At vi kunne avvikle et program på lørdag, med statsministeren, Norges reiselivsdirektør og assisterende helsedirektør Espen Nakstad på programmet, sammen med ordfører og lokale profiler, ble en så sterk markering av Beitostølen som attraktiv destinasjon også sommertid, som vi bare kunne ønsket oss, sier prosjektansvarlig for den nye BitihornGruppen på Beitostølen, Bjørn B Jacobsen.

Programmet lørdag startet med en seanse på Garli, fem minutter fra Beitostølen sentrum, der reiselivsdirektør Bente Bratland Holm kunne erklære sommer- og ferie-Norge for åpnet, i en kort seremoni sammen med ordfører Odd Erik Holden, direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort, og leder for næringsforeningen Beitostølen Utvikling, Bjarne Budal, der de åpnet den store sløyfa på et flaggbånd, omkranset av storslått natur og med ikoniske Bitihorn i bakgrunnen.

Her kan du høre og se åpningsseremonien i mektige omgivelser i fjellet.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad deltok live via Skype i den timelange dialogsamtalen på det nye Velkomstsenteret på Beitostølen, med programleder Bjørn B Jacobsen til høyre. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Senere på ettermiddagen ble det gjennomført en drøy times dialog-samtale, på det nye velkomstsenteret i sentrum, med publikum til stede og et dialog-panel med ordføreren, reiselivsdirektøren, Atle Hovi og Bjarne Budal. Etter ei kort innledning, ble assisterende helsedirektør Espen Nakstad koblet inn på en stor TV-skjerm via Skype, og han deltok i dialogen, der han snakket om nødvendigheten av godt smittevern, og ellers hans vurderinger rundt korona-situasjonen.

Her ble også Erna Solbergs spesialhilsen til Beitostølen, vist på TV-skjerm, og da var det flere som måtte svelge både en og to ganger, fordi denne hilsen fra statsministeren var varm, ærlig og entusiastisk vis a vis hvordan både hun og omverden ellers oppfatter Beitostølen.

Deltidsbeboere

Reiselivsdirektør Bente Bratland Holm fra Innovasjon Norge Reiseliv er øverste ansvarlig for markedsføringen av det norske opplevelsesproduktet. Hun kom sammen med Audun Pettersen, ansvarlig for Innovasjon Norges satsting på bærekraftig reiseliv og mat.

– Det har vært en fantastisk dag i den norske fjellheimen, der jeg har fått være sammen med gjengen på Beitostølen for å åpne sommersesongen etter Covid-19. Jeg bare slutter meg til det statsministeren sa i sin hilsen, at Beitostølen preges av en offensiv og positiv holdning, som omverden legger merke til.

– Så bare digger jeg at dere omtaler hyttefolket som deltidsbeboere. Det sier noe om anerkjennelsen av de som investerer på fjellet. At et sted med 352 innbyggere, har 12 spisesteder, tre matbutikker og tre sportsbutikker, forteller at dere har lykkes. Det er veldig gøy å se. Tusen takk for en strålende dag. Jeg er superbegeistret og kommer tilbake snart, sa en begeistret reiselivsdirektør.

Historisk åpning

Det ble en strålende markering på Beitostølen sist lørdag, at reiselivsindustrien er i gang for fullt i fjellandsbyen. Blide ansikt både hos ordfører Odd Erik Holden, flankert av prosjektleder Tone Greni og produsent Bjørn B Jacobsen fra DestinasjonsKirurgene. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Ordfører i Øystre Slidre, Odd Erik Holden, synes naturlig nok dette er veldig moro å høre, og han var sjølsagt fornøyd med at den offisielle åpningen av sommer- og ferie-Norge ble gjort på Beitostølen, et faktum som markerte at Beitostølen er et fyrtårn, ikke bare i Valdres og i Innlandet, men av de store destinasjonene i reiselivs-Norge.

Atle Hovi, som leder fyrtårnsbedriften Beitostølen Resort, med 2600 kommersielle senger, deltok i dialog-samtale på det nye Velkomstsenteret:

– Det var en historisk sommeråpning for Beitostølen, med videohilsen fra Statsminister Erna Solberg, og med Espen Nakstad som deltok live via Skype, med viktig budskap i denne spesielle tiden. Vår egen ordfører Odd Erik Holden kom med hyggelige og positive ord til reiselivet, og det var stort at Norges reiselivsdirektør Bente Bratland Holm åpnet sommersesongen på Beitostølen, ikke minst sammen med statsminister Erna Solberg. Dette var en inspirerende opplevelse for oss alle.

– Nå gleder vi oss bare til å gi både trofaste, men også mange nye gjester, gode opplevelser i fjellet i sommer. Bestillingene strømmer inn, så dette kommer til å bli en stor sommer på Beitostølen, det er jeg helt sikker på, sier Atle Hovi. Og; han er ikke alene om den spådommen, for det samme sa Erna Solberg i sin hilsen til Beitostølen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS