Asmund Haare. (Foto: Flying Elephant)
Asmund Haare. (Foto: Flying Elephant)

Asmund Haare går av, Anders Moe overtar

Grunnlegger og eier av Flying Elephant, Asmund Haare, går av som øverste leder for hotellkonsernet. Anders Moe, som har vært ansatt i selskapet i mange år, tar over ledelsen, samtidig som Haare går inn i rollen som aktiv styreformann.

Publisert

Asmund Haare grunnla First Hotels og Flying Elephant i 1993, og har gjennom 26 år utviklet konsernet til å bli et av de ledende innen skandinavisk hotellindustri. Nå er tiden kommet for å overlate direktørstolen til Anders Moe.

– Jeg har jobbet tett med Moe i sju år, og vet at Flying Elephant er i gode hender under hans ledelse. Med dette trekker jeg meg bort fra konsernets daglige drift, men vil fortsette som aktiv styreformann i konsernet, sier Haare.

Anders Moe kommer fra stillingen som CFO og viseadministrerende direktør i Flying Elephant.

Anders Moe skal stake ut den videre retningen for Flying Elephant. (Foto: Flying Elephant)
Anders Moe skal stake ut den videre retningen for Flying Elephant. (Foto: Flying Elephant)

Lidenskap for bransjen

Flying Elephant består av eiendomskonsernet Host, eiendomsutviklingsselskapet Hus og er deleier i kjede- og hotelloperatørkonsernet Maribel. Sistnevnte selskap er et resultat av fusjonen mellom kjede- og driftsselskapene First Hotels og Tribe Hotels og hotelloperatøren Belvar.

Haare er tydelig på at det nå er Moe som skal stake ut den videre retningen for Flying Elephant, men er selv på ingen måte ferdig med konsernet.

Tid for yngre krefter

– Det er en tid for alt. Jeg har stort driv og lidenskap for hotellbransjen og selskapet, men ønsker å tilbringe mer tid sammen familien min. Med denne endringen vil jeg fortsatt være aktiv i konsernet og de større beslutningene, men gir ansvaret for den daglige driften til yngre krefter, sier Haare.

Moe føler seg både godt forberedt og motivert for endringen.

– Jeg har lang fartstid med Haare, og kjenner både ham og konsernet godt. Det er selvsagt en ære å overta etter Haare, og jeg setter stor pris på tilliten han viser meg. Heldigvis vil jeg få god hjelp av et allerede veletablert team, og vil også fremover ha tett dialog med både Asmund og Simen Haare og det øvrige styret, sier Moe.

Rendyrket investeringsselskap med stort potensial

Den nye direktøren mener potensialet til konsernet er stort både i og utenfor hotellnæringen:

– Flying Elephant skal utvikles og vokse som investeringsselskap basert på vår spisskompetanse innenfor hotellbransjen. Fokuset på kort sikt er å best mulig forvalte våre eierinteresser i Maribel, kombinert med et enda større fokus på utviklingen av vårt heleide eiendomsselskap Host. Vi har et sterkt team av ansatte og en fantastisk hotellportefølje med stort potensial for å skape merverdi. På sikt ønsker vi å gjøre helt nye investeringer, også utenfor reiselivsbransjen, sier Moe i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Flying Elephant

* Flying Elephant eier eiendomsselskapet Host Hoteleiendom og hotellutviklingsselskapet HUS. Disse selskapene eier i dag 16 hotelleiendommer og flere eiendomsutviklingsprosjekter, og driftes samlet som et selvstendig eiendomskonsern under Flying Elephant sin ledelse. 

* Flying Elephant er deleier i hotellselskapet Maribel. Selskapet har over 100 hoteller i porteføljen, blant annet under varemerkene First Hotels, Moxy by Marriott og Courtyard. Selskapet ledes av Mads Jacobsen og ble etablert høsten 2018.

Powered by Labrador CMS