Foto: Bergen Matfestival

Bergen Matfestival flytter til sentrum i år

3. til 5. september arrangeres Bergen Matfestival i Bergen sentrum. Årets alternative festival spres ut over hele sentrumskjernen, og samler Vestlandet på ett fat til glede for matinteresserte i alle aldre.

– Vi skal få Bergen sentrum til å koke av matglede, sier daglig leder for Matarena, Alexandra Krage Angell.

– Matfestivalen er spesielt viktig i år ettersom mange lokalmatprodusenter og restauranter sliter for å overleve nå når høysesongen utgår. Nå inviterer vi publikum med på en ny, alternativ, trygg og smakfull utgave av Bergen Matfestival, der vi feirer de fantastiske råvarene fra regionen. På Bergen Matfestival inviterer vi med restaurantene, produsentene og skaper liv i sentrum med små arrangement spredt ut over hele byen.

Utvidet lokalmarked

Foto: Bergen Matfestival

Den alternative matfestivalen blir et utvidet lokalmatmarked med unike festivalkonsept på flere av byens restauranter. Festivalen feirer blant annet Bergens 950-årsjubileum, og hyller vestlandsmaten.

Under festivalen vil publikum få oppleve fantastisk mat, spennende kurs for barn og voksne, sidertog, restaurantarrangement og konkurranser.

Bergen Matfestival har tidligere blitt avholdt på Koengen, men med dagens smittevernregler er ikke dette lenger mulig.

For oss er det likevel viktig å lage et arrangement for regionens dyktige lokalmatprodusenter og restauranter, og skape en salgsarena for lokale mat- og drikkeopplevelser, sier prosjektleder for Bergen Matfestival, Ingerid Wembstad.

– Vi har valgt å tenke nytt og kreativt i en tid hvor de fleste andre festivaler og arrangementer er avlyst, og har jobbet aktivt med å finne et format som er tilpasset dagens regler, sier Wembstad.

– På Bergen Matfestival møter publikum de beste produsentene, de beste kokkene og de får smake på den aller beste maten og drikken som produseres i Vestland, sier Wembstad, som mener at interessen for lokalmat aldri har vært større.

Dette kan du oppleve på Bergen Matfestival:

Lokalmatmarkeder: 60 lokalmatprodusenter utgjør lokalmatmarkeder på Festplassen, Fisketorget og Tårnplass.

Restaurantarrangement: 15-20 restauranter vil ha festivalarrangement ute på restaurantene.

Norsk siderfestival: Siderprodusenter fra hele landet inviteres inn til Norsk Siderfestival som arrangeres under Bergen Matfestival. Her vil det bli smakinger og kurs for publikum.

Matkurs: Det blir inspirasjons- og kurstelt under hele festivalen med inngang for maks 30 personer om gangen.

Digital satsning: Kursene blir streamet og sendes digitalt. Dette vil gjøre festivalen enda mer tilgjengelig for publikum enn før.

Gratis inngang i år: Med det alternative konseptet i år blir det fri tilgang til lokalmatmarkedet i sentrum.

Bergen Matfestival

Bergen Matfestival er en av Norges største lokalmatfestivaler. Matfestivalen samler normalt mer enn 30 000 mennesker til gode mat og drikkeopplevelser på Koengen, men flyttes i år til Bergen sentrum. Festivalen er blitt den viktigste arenaen for presentasjon og salg av bærekraftig kortreist mat og drikke i Vestland. Her får publikum kjøpt og smakt på det beste som finnes av lokalmat og råvarer. I år avholdes festivalen på en alternativ måte, tilpasset dagens smittevernregler.

Matarena AS

Matarena AS er eid av aktører fra sjømat- og landbruksnæringen, og er en kompetansearena og koblingsboks for lokalmat i Hordaland/ Vestlandet på tvers av blå og grønn sektor. Vi er tett på aktørene og råvarene og har som formål å utvikle og formidle kunnskap om bærekraftige produkter fra sjø og land. Matarena AS drifter også nettverket «Smak av kysten».

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS