Edwin Rivas og hotelldirektør Sølvi Solmunde.

Meksikansk på Kitchen & Table i Bergen

Meksikanske Edwin Rivas setter maten fra hans fødeland på kartet i restauranten Kitchen & Table i Bergen.

Publisert

Spør du en nordmann om Mexicos nasjonaldag, vil ofte helligdagen Cinco De Mayo (spansk for 5. mai) bli nevnt. Men slik er det ikke.

Mexicos nasjonaldag er i virkeligheten 16. september, og da vil Edwin Rivas sette maten fra hans fødeland på kartet – og ikke i form av den norske fredagstacoen.

I Bergen i sju år

Edwin Rivas ble født i Mexico by i 1983, og fattet tidlig interesse for mat. I 2005 var han ferdig utdannet på Superior de Gastronomia, som regnes for å være det første gastronomiske universitetet i Latin-Amerika.

Molcajete.

I 2006 flyttet han til Madrid og åpnet en restaurant som serverte autentisk meksikansk mat, før han i 2009 fikk et tilbud om å flytte til Bergen for å fortsette sin kulinariske karriere.

Fra Mexico til Kitchen & Table

På Kitchen & Table Bergen er rettene inspirert av de mange smakene på det multikulturelle Manhattan, noe som inkluderer smaker fra en rekke land. Edwin så sitt snitt til å implementere noen av smakene fra hans hjemland på menyen, og med sitt øye for detaljer ble rettene fort populære. Dette førte til at han fikk sin helt egen meksikanske uke, der han selv bestemmer hva som skal stå på menyen.

– På hotellet har vi mange ulike nasjonaliteter, noe som både utvider vår horisont og beriker arbeidsdagen. For oss er det viktig å dyrke og utnytte mulighetene dette gir oss, og vi sier ikke nei takk til en autentisk mexican fiesta, sier hotelldirektør Sølvi Solmunde i en pressemelding.

Meksikansk uke – suksessen gjentar seg

I fjor kjørte restauranten for første gang en uke fylt med meksikanske delikatesser, og etter endt uke ble det raskt bestemt at det måtte gjentas til neste år. Nå vil Edwin feire nasjonaldagen og hylle sitt hjemland ved å erstatte den vanlige menyen med utelukkende meksikanske spesialiteter – i hvert fall for en uke.

– Nordmenn vet alt for lite om meksikansk mat. Deres norske «fredagstaco» har ingenting med Mexico å gjøre, og jeg vil vise dere hvorfor vi er så glad i vår matkultur. Book et bord mellom 12. og 18. september, så lover jeg dere et møte med det autentiske Mexico, sier Edwin Rivas med et smil.

Sjokolade til middag

På menyen finner du blant annet Ceviche de Pulzo (ceviche av blekksprut og blåskjell), Chile Poblano Relleno (chilipepper fylt med krydret kjøtt, pære og pinjekjerner), og Mole Almendrado Con Pavo (langtidsstekt kalkunbryst med en saus som inneholder mørk sjokolade).

Hele menyen finner du på restaurantens Kitchenandtable.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS