Scandic Neptun. (Foto: Scandic Hotels)
Scandic Neptun. (Foto: Scandic Hotels)

Teaterstykke på hotellet

Kultur og reiseliv knytter nye bånd når Den Nationale Scene setter opp forestillingen «Vinter» av Jon Fosse i samarbeid med Scandic Neptun.

Publisert
Stine Robin Berg Hansen (til venstre) og Kristoffer Sagmo Aalberg i forestillingen «Vinter». (Foto: Ole Friele jr.)
Stine Robin Berg Hansen (til venstre) og Kristoffer Sagmo Aalberg i forestillingen «Vinter». (Foto: Ole Friele jr.)

Selve teaterstykket foregår i og rundt hotellet, og publikum følger handlingen blant annet opp på hotellrommet og i hotellbaren.

– Dette er et veldig spennende prosjekt som gir et nytt blikk på det kjente stykket av Jon Fosse. Takket være vårt gode samarbeid med Scandic blir publikum nå dratt inn i utviklingen av denne kjærlighetshistorien på en helt spesiell måte, sier teatersjef ved DNS, Agnete G. Haaland i en pressemelding.

Premiere i dag

Forestillingen har premiere 14. september og spilles frem til 1. oktober. Det er kun plass til 30 publikummere hver kveld, og teatergjester loves en intim opplevelse litt utenom det vanlige. «Vinter» handler om en forretningsmann som treffer en full kvinne på en benk utenfor hotellet. Han overrasker seg selv når han tar henne med opp på rommet. Publikum følger med når paret beveger seg fra benken utenfor Scandic Neptun, til hotellrom 623 og deretter til baren. Publikum kommer svært tett på skuespillerne i en gripende fortelling om umulig kjærlighet.

Spent på publikums reaksjoner

Hotelldirektør på Scandic Neptun, Terje Hansen, gleder seg til å invitere til denne unike teateropplevelsen.

– Vi gleder oss til å ta imot teatergjester på hotellet, og vi er selvfølgelig spente på publikums reaksjoner på en så utradisjonell «scene» som DNS har valgt for dette teaterstykket, sier Hansen.

Kulturhotellet

Scandic Neptun har lenge hatt et nært og godt samarbeid med DNS, og vandreforestillingen på hotellet føyer seg pent inn i rekken av muligheter et slikt samarbeid byr på.

– Jeg var derfor aldri i tvil om at dette bare måtte prøves straks jeg fikk forespørselen om å bidra til gjennomføring av dette unike prosjektet. Vi ønsker publikum velkommen i Ludvig bar og før eller etter forestilling kan gjestene nyte et godt måltid i Pascal, sier hotelldirektøren, som håper teatergjestene får en opplevelse de vil snakke om lenge.

Selv om denne typen nærkontakt mellom scene og hotell er nytt, har Scandic Neptun i lang tid profilert seg som hotellet for god mat, kunst og kultur.

Samarbeid med kulturinstitusjoner

– Mange av våre gjester har for lengst oppdaget at Showpakker.no er stedet man får den beste oversikt over hva som skjer i Bergen og kan enkelt booke hele opplevelsen på en og samme nettside. Vi har hatt et meget godt samarbeid med byens kulturinstitusjoner i flere år, og dette har blitt en meget viktig kundegruppe for oss. Selv om prosjektet med vandreteater på selve hotellet er nytt for oss, så ønsker vi flere slike initiativ velkommen, sier Hansen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS