Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo åpnes med nytt hygieneprogram. (Foto: Radisson Hotel Group)
Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo åpnes med nytt hygieneprogram. (Foto: Radisson Hotel Group)

Gjenåpner hoteller med nytt hygieneprogram

Nå gjenåpner Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo og Radisson Blu Royal Hotel Bergen. Når begge starter opp igjen, brukes et helt nytt hygiene-program.

Etter å ha vært midlertidig stengt, gjenåpner Radisson Blu Royal Hotel i Bergen torsdag 21. mai, mens Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo åpnes igjen mandag 25. mai.

Nytt og omfattende renholds- og hygieneprogram

«For å sikre gjestenes, medarbeidernes og samarbeidspartnernes sikkerhet og trygghet, er et oppdatert og omfattende renholds- og hygieneprogram implementert på hotellene», heter det i en pressemelding fra Radisson Hotel Group.

– Vi har strenge rutiner for renhold og hygiene, som nå har blitt ytterligere skjerpet, og tar sikkerheten på høyeste alvor gjennom blant annet hyppigere rengjøring, større avstand mellom gjestene og stasjoner med hånddesinfisering, forklarer hotelldirektør på Radisson Blu Royal Hotel i Bergen, Frank Ove Wennevik.

Det telles ned før åpningen på Radisson Blu Scandinavia Hotel. (Foto: Radisson Hotel Group)
Det telles ned før åpningen på Radisson Blu Scandinavia Hotel. (Foto: Radisson Hotel Group)

– Vi er jo skapt for å ta vare på våre gjester, og gleder oss som barn på julaften til å ønske alle velkommen tilbake, sier hotelldirektør på Radisson Blu Scandinavia Hotel, Tomi Meriläinen.

Han understreker at hotellet har arbeidet grundig med selskapets nye hygiene- og renholdsprogram før gjenåpningen.

Global forpliktelse knyttet til økt renslighet og hygiene

Tidligere i mai kommuniserte Radisson Hotel Group nyheten om at de lanserer Radisson Hotels Safety Protocol som er et nytt program for grundige renslighets- og desinfiseringsprosedyrer på sine hoteller. Det gjøres i samarbeid med verdens ledende inspeksjons-, verifiserings-, test- og sertifiseringsselskap SGS.

De nye retningslinjene inkluderer stasjoner for hånddesinfisering ved inngangene, forbedret og dokumentert rengjørings- og desinfeksjonsfrekvens, sosial distansering i alle områder av hotellene, inkludert i møterommene, opplæring av de ansatte i lokale helsemyndigheters- og Verdens helseorganisasjons anbefalinger og retningslinjer, standarder for matsikkerhet, samt omfattende opplæring og oppfølging av personalet, heter det i pressemeldingen.

Les også: Radisson Hotel Group lanserer hygiene-program

Renovert og 45 år som Oslo-hotell

Siden åpningen i 1975 har Radisson Blu Scandinavia Hotel vært en av Oslos fremste landemerker. Nylig ble hotellet ferdig med sin omfattende renovering, der blant annet gjesterom og fellesarealer er totalforvandlet.

Hotellet gjenåpner nå dørene, men holder restauranten og svømmebassenget midlertidig stengt. Hotellet følger myndighetenes retningslinjer og serverer ikke frokostbuffet inntil videre, men serverer heller frokost til gjestene i takeaway-forpakninger med blant annet fersk kaffe.

Moderne fasiliteter i tradisjonelle omgivelser

Radisson Blu Royal Hotel i Bergen ligger rett ved Bryggen, byens historiske kaiområde.

Hotellet åpner nå dørene, men holder restauranten midlertidig stengt. Ved godt vær åpnes også uteserveringen, med ekstra god plass mellom bordene.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS