Sven E Renaa og Geir Skeie lam

Arrangementet går på skinner

- Arrangementet har så langt gått på skinner, mener Sven Erik Renaa, norsk Bocuse d'Or-deltaker i 2007, og i år ansvarlig for det som skjer i forhold til råvarer og organisering bak boksene til deltakerne.

Publisert

- Det var antydninger om juks i den forrige utgaven av Bocuse d'Or. Derfor har vi opprettet en såkalt Supervising Comitee, som skal bedre tilliten. Vi har blant annet en Food Check før konkurrentene går i gang, der vi en time før deltakeren skal i sving, går gjennom alle råvarene som skal brukes, forteller Renaa.

Der sjekkes det at det ikke er forberedt noe utover det som er lovlig i reglementet.

Nøye prosess

Sven Erik Renaa forteller at det er en nøye prosess før råvarene er på plass bak deltakerboksene.

- Lammet skal være slaktet til riktig tid. Eyvind Hellstrøm var på plass i Hjelmeland torsdag i forrige uke og plukket ut de lammene som skulle brukes i konkurransen. De har så hengt i fire graders temperatur fra torsdag til de er tatt i bruk tirsdag eller onsdag. Videre er de skåret av elitelaget for kjøtt, så alt skulle være i de beste hender, forteller Renaa.

Laksen på plass

- Laksene som brukes i konkurransen, er slaktet på forskjellige dager.

De som ble brukt tirsdag da de 10 første deltakerne var i sving, ble slaktet fredag, mens laksen som benyttes i dag, ble slaktet lørdag.

Fraktet tidlig på morgenen

Laksen blir så fraktet i kjølebil til konkurranseområdet klokka halv seks på morgenen på konkurransedagene.

Slik blir det likt for alle, sier Renaa, som mener at arrangementet så langt har gått smertefritt.

- Vi har fortsatt god dugnadsånd i Norge. Derfor er det nok av folk som bidrar til at dette Bocuse d'Or-arrangementet skal huskes som godt gjennomført.

Powered by Labrador CMS