logo_bocuse_dor

Bocuse d`Or-kokker i Stavanger

Mandag 5. mai kommer 10 kokker fra 10 land i Europa til Stavanger for å være med på TheNorwegian Inspiration Tour, en tur som arrangeres i forkant av Bocuse d'Or Europe 2008 i juli.

Publisert

Les også: Mille vant det franske uttaket

Hensikten med TheNorwegian Inspiration Tour er å gjøre de europeiske kokkene bedre kjent med de norske råvarene, laks og lam, som de skal bruke under konkurransen i juli, samt å gi de en liten smakebit av regionen de kommer tilbake til om knappe to måneder.

10 land

De ti landene som deltar på turen, som pågår de mandag, tirsdag og onsdag, er kokker og presse fra Tsjekkia, Danmark, Finland, Frankrike, Ungarn, Norge, Russland, Spania, Sverige og Sveits.

" Kokkene har med seg et haleheng av journalister, både aviser, magasiner og TV, som ønsker å være med turen for også å få en liten smak av Norge i tillegg til å følge sin kandidat i oppkjøringen til konkurransen.Program

På programmet står blant annet besøk på oppdrettsanlegget til Marine Harvest på Hjelmeland, og på gårdsanlegget Skjørestad Gård i Sandnes. Kokkene skal også få prøve seg på råvarene, og er utfordret til å lage en enkel rett på lam og laks. Oppskriftene fra disse superkokkene skal senere brukes til å friste det norske folk til å bruke mer av disse to fantastiske norske råvarene. Kokkeseansen skjer på Jåttå videregående skole.

Powered by Labrador CMS