Norges Bocuse d'Or-kandidat Christian A. Pettersen (til venstre) sammen med coach Gunnar Hvarnes. (Foto: Tom Haga)

Bocuse d’Or Europe i Estland utsatt til oktober

Bocuse d’Or Europe 2020 i Tallinn er nå flyttet til midten av oktober, nærmere bestemt torsdag 15. og fredag 16. oktober. – Dette gir en svært liten luke fra Europa-finalen inn mot verdensfinalen i januar, men vi er forberedt, sier Norges deltaker Christian André Pettersen.

Christian A. Pettersen i aksjon i Bocuse d'Or Europe i Torino i 2018 - der han vant. Til venstre coach Gunnar Hvarnes. (Foto: Morten Holt)

Det betyr at det blir svært kort tid mellom Europa-finalen i oktober og den globale finalen i Lyon, som arrangeres i 26. og 27. januar 2021.

Opprinnelig skulle finalen blitt arrangert i slutten av mai i år, men på grunn av koronautbruddet ble den først utsatt til 3. og 4. september. Nå er det altså bestemt at konkurransen utsettes ytterligere en og en halv måned.

Kort luke, men er forberedt

Christian A. Pettersen og Gunnar Hvarnes. (Foto: Tom Haga)

– Dette gir en svært liten luke fra Europa-finalen til verdensfinalen, men vi i Team Norway er klare, sier Årets kokk og Norges kandidat i Bocuse d'Or Europe 2020 og Bocuse d’Or 2021, Christian Andre Pettersen.

Coach Gunnar Hvarnes istemmer:

– Dette har vært en av våre scenarioer, så vi har lagt opp utviklingsarbeidet og treningen deretter.

Les også: Bocuse d'Or-gullet har blitt en besettelse

Kansellerer i Sør-Amerika og Asia/Oceania

Fra Bocuse d’Ors administrasjon opplyses det at de regionale kvalifiseringene i Bocuse d’Or Amerika og Bocuse d’Or Asia Pacific kanselleres, mens det blir Europa- og Afrika-kvalifiseringer senere på høsten.

Når det gjelder de regionale kvalifiseringene i Amerika og Asia/Oceania, ble det satt ned en komité av kokker som har plukket ut aktuelle land – basert på resultatene i 2018.

De er Jérôme Bocuse (president for Bocuse d'Or), Régis Marcon (president for I.O.C. Bocuse d’Or), Philip Tessier (president for organisasjonen Bocuse d'Or Winners), Stefan Stiller (president for Bocuse d'Or Asia Pacific) og Guy Santoro (president for Bocuse d'Or Americas 2018).

Disse er tatt ut fra Amerika og Asia/Oceania

De har valgt ut følgende land til Bocuse d’Or 2021.

Bocuse d'Or Americas: USA., Canada, Argentina, Brasil og Chile.

Bocuse d'Or Asia Pacific: Japan, Thailand, Sør-Korea, Singapore og Australia.

Bocuse d’Or Afrika arrangeres 24. og 25. oktober 2020.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS