ÅRETS KOKK 2025

Aleksander Løkkeberg Vartdal.
Aleksander Løkkeberg Vartdal.

Årets kokk-kandidat 2025: Aleksander L. Vartdal

Vi presenterer kandidatene og lagene i Årets kokk: Aleksander Løkkeberg Vartdal starter som nummer to i Årets kokk 2025 i Stavanger 23. september.

Team Vartdal.
Team Vartdal.

Kandidat: Aleksander Løkkeberg Vartdal, 30 år, fra Oslo. Jobber som kokk, kreativ utvikler og matfaglig leder i Thon Hotels.

Commis: Lea Friis-Henriksen, 20 år, fra Bærum. Kokk hos Thon Hotels.

Coach: Tim Alexander Ekblad, 33 år, fra Västra Götland i Sverige. Daglig leder på Arakataka og Bistro Fourrage.

Kandidat

Aleksander Løkkeberg Vartdal.
Aleksander Løkkeberg Vartdal.

Aleksander Løkkeberg Vartdal 

Født og oppvokst på Klemetsrud i Oslo. Han startet sin kokkekarriere som lærling på Statholdergaarden. De siste årene har han jobbet som kokk, kreativ utvikler og matfaglig leder hos Thon Hotels.

En annen viktig del av Vartdals karriere, har vært kokkekonkurranser. Med erfaringer fra det norske juniorkokkelandslaget, samt internasjonale og nasjonale konkurranser, har hans kreativitet og lidenskap vokst seg enda større – noe som har gitt han en enorm matglede og stor respekt for fantastiske norske råvarer.

Med en sølvmedalje fra Årets Kokk 2023, går han nå all-in mot gullet i Årets Kokk 2025. Det er bare et mål – og det er å representere Norge i Bocuse d`Or.

Vardals favorittråvarer er friske urter og asparges.

Commis

Lea Friis-Henriksen 

Friis-Henriksen er født og oppvokst i Bærum, og begynte sin karriere som lærling på Vaaghals. Hun jobber nå som kokk hos Thon Hotels.

Lea har også vært en viktig del av De Norske Kokkelandslagene som commis, og er en ung og fremadstormende kokk som virkelig brenner for faget. Presis, detaljorientert og dedikert, med bein i nesa og alltid klar for utfordringer, er hun en nøkkelspiller i årets team.

Favorittråvarene er norske bær og vanilje.

Coach

Tim Alexander Ekblad 

Født og oppvokst i Tråvad i Västra Götaland, Sverige, startet Tim Alexander Ekblad sin kokkekarriere som lærling på Rebell og Bloom in the Park i Malmö. I dag er han daglig leder på både Arakataka og Bistro Fourrage. Han har også vært stagiere på noen av Nordens mest anerkjente restauranter, som Frantzén og Esperanto i Stockholm, samt Ylajali i Oslo.

Ekblad var en sentral del av Årets kokk-teamet til Filip August Bendi i 2019 og 2021, da som assisterende coach og smaksutvikler. Han var også coach for Vartdal i 2023 – og nå er han atter en gang klar for å gi alt på fremsiden av passet i Årets kokk.

Tim Alexander Ekblad har lidenskap for unike smakskombinasjoner og moderne matlaging, og det er ingen tvil om at han vil bidra med masse god kunnskap og erfaring inn i teamet.

Favorittråvarene er villsopp og erter.

Fellesskapets kokk

Dette skriver daglig leder for Stiftelsen Norsk Gastronomi, Arne Sørvig, om Aleksander L. Vartdal.

For Aleksander startet reisen for alvor da han vant Årets unge kokk 2019. Siden har han brukt konkurranser som ramme for å finne og stole på sin egen identitet. Han brenner for fellesskapet rundt middagsbordet, og drømmer om å åpne et kosegourmet-sted: uformelt, varmt og minnerikt, med mat som samler mennesker like mye som den metter.

Favorittsteder: Prinsen, Le Benjamin og Szechuan Chengdu.

Guilty pleasure: Wienerpølser – eller en enkel pastarett.

Kilde: Bocuse d’Or Norge (bocusedornorge.no)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS