ÅRETS KOKK 2025

Eli Anne Rosvold Sundset.
Eli Anne Rosvold Sundset.

Årets kokk-kandidat 2025: Eli Anne Sundset

Vi presenterer kandidatene og lagene i Årets kokk: Eli Anne Sundset starter som nummer tre i Årets kokk 2025 i Stavanger 23. september.

Team Sundset i Årets kokk 2025.
Team Sundset i Årets kokk 2025.

Kandidat: Eli Anne Rosvold Sundset, 25 år, fra Leksvik i Indre Fosen. Jobber som soussjef på Tollbua i Trondheim.

Commis: Ivar Follinglo Moe, 21 år fra Trondheim. Junior-soussjef på Fagn.

Eli Anne Rosvold Sundset.
Eli Anne Rosvold Sundset.

Coach: Mette Beate Julius, 35 år, fra Stjørdal/Trondheim. Kjøkkensjef og medeier på Le Bistro.

Kandidat

Eli Anne Rosvold Sundset 

Soussjef på Tollbua i Trondheim, med en sterk kjærlighet for å formidle om kokkefaget. Hun brenner for de gamle mattradisjonene – og seterdrift står høyt på listen over interesser.

For Eli Anne Sundset er det avgjørende å se hele reisen fra råvare til ferdig rett, og hun er kompromissløs når det gjelder å ta vare på hele råvaren.

Commis

Ivar Follinglo Moe 

Begynte karrieren i oppvasken som 14-åring, og har nylig jobbet som junior sous chef på Fagn. Ivar var også Sundsets commis i 2023, da de vant Årets unge kokk. I den samme konkurransen mottok han prisen for beste commis.

Ivar Follinglo Moe er en av mange finalister i Norgescup 2024. Her er han i aksjon som commis for vinner av Årets unge kokk 2023, Eli Anne Sundset.
Ivar Follinglo Moe var også commis for Eli Anne Sundset da hun vant Årets unge kokk i 2023.

Ivar drømmer om å jobbe på spennende restauranter verden over, lære av de beste, og han har en sterk kjærlighet for lokale råvarer og respekt for deres opprinnelse.

På fritiden finner du gjerne Follinglo Moe på et skateboard eller snowboard.

Coach

Mette Beate Julius 

Kjøkkensjef og medeier på Le Bistro i Trondheim. Hun drev tidligere Røst Teaterbistro sammen med Martin Julius Hovdal, og har seks år bak seg i Oslo, med erfaring fra blant annet Maaemo og Ylajali.

Julius har en dyp kjærlighet for nettopp Oslo – menneskene, stedene og erfaringene der har vært med på å forme henne som kokk. Hun brenner for bærekraft, sanking og videreformidling – og hun dyrker egne grønnsaker i «farmorhagen» sin.

Mette Beate Julius var bondelagskokk i 2022–23.

Forkjemperen

Dette skriver daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, Arne Sørvig, om Eli Anne Rosvold Sundset.

Eli Anne har gått gradene fra commis til seier i Årets unge kokk, og har to klare hjertesaker: at flere kvinner tør å satse i konkurransefaget, og at bønder, fiskere og sankere får den hyllesten de fortjener. Hun drømmer om å åpne en restaurant nær naturen – på en gård eller en seter – der maten lages tett på råvarenes opprinnelse.

Favorittsteder: To Rom og Kjøkken, Spontan Vinbar og Le Bistro i Trondheim – og Tollbua. 

Elsk/hat: Skate – en fantastisk fisk med altfor kort holdbarhet. 

Hverdagsmat: Eggerøre med brød eller knekkebrød.

Kilde: Bocuse d’Or Norge (bocusedornorge.no)

LES OGSÅ: Årets kokk-kandidat Aron Espeland

LES OGSÅ: Årets kokk-kandidat Aleksander L. Vartdal


Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS