ÅRETS KOKK 2025

Christian André Pettersen.
Christian André Pettersen.

Årets kokk-kandidat 2025: Christian A. Pettersen

Vi presenterer kandidatene og lagene i Årets kokk: Christian André Pettersen starter som nummer fire i Årets kokk 2025 i Stavanger 23. september.

Team Christian A. Pettersen.
Team Christian A. Pettersen.

Kandidat: Christian André Pettersen, 36 år, fra Bodø. Er tilknyttet prosjektet Alter Ego i Stavanger/Sandnes som eier og driver.

Commis: Hanna Korvald, 20 år, fra Stavanger. Kokk på Spiseriet.

Coach: Sebastian Gibrand, 37 år, fra Helsingborg i Sverige. Driver Gibrand/Sjöberg.

Kandidat

Christian André Pettersen.
Christian André Pettersen.

Christian André Pettersen 

Med røtter fra Bodø og Filippinene, er Pettersen kjent for sin intense drivkraft, presisjon og visuelle stil. Han har vunnet bronse i Bocuse d’Or to ganger (2019 og 2021), og gull i Bocuse d’Or Europe i 2018 og 2020, og med en rekke andre sterke konkurranseprestasjoner, er han en av Norges mest meritterte kokker.

Med en unik evne til å forene norske tradisjoner med asiatiske impulser, skaper han retter som utfordrer både teknikk og estetikk. Han er en sentral skikkelse i norsk gastronomi og liker å pushe grenser – både på tallerkenen og i uttrykket.

Til daglig leder han prosjektet Alter Ego i Sandnes, et moderne og kreativt rom under oppbygging.

Commis

Hanna Korvald 

Korvald er kokk på Spiseriet i Stavanger Konserthus, der hun også tok sin læretid. Hun har konkurranseerfaring fra Norgescup 2024 (gull) og nordisk mesterskap 2024 (bronse), og var commis i Årets unge kokk 2023.

Korvald er en fremadstormende kokk, med sterk lidenskap for både mat og konkurranser – kjent for sitt gode humør og sin rolige tilstedeværelse på kjøkkenet.

Coach

Sebastian Gibrand 

Svensk mesterkokk med en innovativ tilnærming til nordiske råvarer og moderne smakskombinasjoner. Han representerte Sverige i Bocuse d’Or i 2019 og 2021, der han delte pall med Christian André Pettersen.

Med bakgrunn fra prestisjerestauranter som Operakällaren, Frantzén, det svenske kokkelandslaget og Oaxen Krog, leder han nå sitt eget selskap med fokus på unike matopplevelser på tvers av sjangre.

Gibrand er en av Sveriges mest profilerte kokker og et forbilde for nye generasjoner.

Kulturbyggeren 

Dette skriver daglig leder for Stuftelsen Norsk Gastronomi, Arne Sørvig, om Christian A. Pettersen:

CAP har vunnet Årets Kokk flere ganger og representert Norge i Bocuse d’Or. Nå er han på vei til å åpne egen restaurant, Alter Ego i Sandnes – en arena der han forener det lekne og det profesjonelle. Han snakker om å bygge en bærekraftig garderobekultur, om å løfte spisekulturen og samtidig ivareta tradisjonene. For ham handler drømmen like mye om mennesker og miljø som om retter og smaker.

Favorittsteder: Ahaan, Arakataka og Brasserie France. 

Elsk/hat: Rå paprika – men piquillos og bearbeidede varianter elsker han. 

Hverdagsmat: Toast eller en enkel brødskive med godt pålegg.

Kilde: Bocuse d’Or Norge (bocusedornorge.no)

LES OGSÅ: Årets kokk-kandidat Eli Anne R. Sundset

LES OGSÅ: Årets kokk-kandidat Aron Espeland

LES OGSÅ: Årets kokk-kandidat Aleksander L. Vartdal

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS