
Årets kokk-kandidat: Øyvind Bøe Dalelv
Tirsdag 12. september skal det avgjøres. I dagene som kommer kan du bli mer kjent med deltakerne i Årets kokk 2017, der vinneren blir Norges nye Bocuse d’Or-kandidat. I dag: Øyvind Bøe Dalelv.
Vi presenterer kandidatene i den rekkefølgen de starter i Mathallen, og fjerdemann ut er Øyvind Bøe Dalelv.

Kjøkken nummer 4: Øyvind Bøe Dalelv
Kandidat: Øyvind Bøe Dalelv
Alder: 27
Opprinnelig fra: Bodø
Arbeidssted: Soussjef på Statholdergaarden i Oslo.
Commis: Aron Espeland, kokk på Vaaghals i Oslo.

Coach: Even Ramsvik, daglig leder Lava Oslo.
Tredjemann fra Bodø
Øyvind Bøe Dalelv kommer fra Bodø, hvor han delte både oppvekst og kokkeskolen med konkurrenten Christian André Pettersen. Også Johnsen Skoglund var skolekamerat med Bøe Dalelv.
Han er opptatt av sitt nordnorske opphav, av det han omtaler som inspirasjon til hans kokkefaglige identitet: Å være opptatt av rene og ekte smaker fra fjell og hav.
Les også: Årets kokk-kandidat Christian A. Pettersen

Les også: Årets kokk-kandidat Geir Magnus Svae
Les også: Årets kokk-kandidat Rasmus Johnsen Skoglund
Soussjef hos Bent Stiansen på Statholdergaarden

Oppveksten i barske omgivelser i havgapet i nord var ikke til hinder for at han tidlig begynte å se ut i verden og drømme om å representere Norge i Bocuse d’Or. Bøe Dalelv tilbrakte læretiden ved Statholdergaarden i 2007-09, før han fungerte både som kokk og kjøkkensjef hos Ole Johnny Eikefjord på Restaurant Eik i Oslo frem til 2011.
Derfra bar det tilbake til Statholdergaarden, hvor han har vært siden, og nå er soussjef. Han har vært kokk på juniorlandslaget, på yrkeslandslaget og i det norske kokkelandslaget (seniorer). Bøe Dalelv vant også NM i kokkekunst i fjor (2016).
Les også: Klare for å bli Norges neste Bocuse d'Or-kokk
Nordnorsk identitet
– Min matfilosofi er preget av min nordnorske identitet. Rene, enkle og tydelige smaker. Maten jeg lager er påvirket av min daglige jobb på Statholdergaarden, der vi serverer moderne klassisk og god mat. Samtidig har jeg en personlig touch på det som presenteres under konkurranser. Det viktigste for å utvikle faget er å inspirere andre. Jobbe med kokkelærlinger, å være kreativ med sine kollegaer. Mulighetene er så utrolig mange. Jeg er glad for at jeg valgte kokkeyrket.
Øyvind Bøe Dalelv deltok også i Årets kokk 2015, der han tok bronse.
Les mer på Bocusedornorge.no
Les også: Øyvind Bøe Dalelv vant NM i kokkekunst 2016
Les også: Gull til Bøe Dalelv i World Skills 2011
Les også: Bronse til Bøe Dalelv i Årets kokk 2015
Her kan du se Bøe Dalelvs plakat til Årets kokk 2017