Æresjury Geneve Paul Bocuse

Bocuse dOr 2012 i Belgia

Belgia, som nylig ikke klarte å kvalifisere seg til den store finalen i Bocuse d’Or i Lyon neste år, skal arrangere Bocuse d’Or Europe i 2012. Men landet er det tredje mestvinnende medaljevinneren i konkurransen gjennom tidene, bak Norge og Frankrike. Tidligere har landet seks medaljer i matkonkurransen, men landet har ikke vært på pallen siden 1999. Og gullet mangler.

Publisert

Æresjuryen i Bocuse d`Or Europe 2010 i Sveits. Fra venstre Daniel Boulud, Paul Bocuse, Philippe Rochat og Freddy Girardet. I bakgrunnen Belgias konkurranseboks i Genéve. (Foto: Heidi Fjelland)

Norge arrangerte den første utgaven i 2008. Sveits i juni i år.

I 2012 er det Belgia som er vertsnasjon for Bocuse d’Or Europe. Da arrangeres mesterskapet i Brussel.

President for det neste mesterskapet blir Peter Goossens, som er president for The Belgian Bocuse d’Or Academy.

Seks belgiske medaljer

Belgias rett bæres frem under Bocuse d Or i Geneve, men deltakeren Jeff Beyens fra restauranten Vivendum nådde ikke opp i konkurransen. (Foto: Morten Holt)

Overraskende nok klarte ikke Belgias Jeff Beyens å bli blant de 12 beste i Bocuse d’Or Europe 2010 i Sveits i juni i år. Belgia har tidligere fått hele seks medaljer i konkurransen, men mangler gullet.

I de to første utgavene av Bocuse d’Or, i 1987 og 1989, tok Belgia sølvmedaljene ved Michel Addons og Pierre Paulus.

Det ble også sølv i 1997 ved Roland Debuyst (Odd Ivar Solvold vant da bronsemedaljen).

Bent Stiansen, Norges første Bocuse d`Or-vinner (1993), i samtale med franske Regis Marcon, som vant i 1995. (Foto: Morten Holt)

Da Lars Erik Underthun tok den første medaljen for Norge i Bocuse d’Or i 1991, endte Belgias Gert van Raven på bronseplassen.

Bombe

I 1993, samme år som Bent Stiansen ble den første norske Bocuse d’Or-vinneren, tok Belgia bronsemedaljen ved Guy von Cauteren.

Også da Terje Ness ble den andre norske vinneren, ble det bronse for Belgia (Ferdy Debecker).

Derfor var det en liten bombe i det europeiske gastronomimiljøet at for eksempel et land som Polen, som kom med i siste liten i Bocuse d’Or Europe 2010, nådde finalen på bekostning av Belgia.

Powered by Labrador CMS