Bocuse11_009-(2).jpg

Dagen før dagen og hodet fult av detaljer

En Bocuse d’Or-kandidat må ha tid til mer enn å være på kjøkkenet i forkant av en konkurranse.

Publisert

Gunnar Hvarnes. Foto: Tom Haga

Gunnar har sponsorer som krever hans tid og kunnskap – i tillegg så er det viktig å ha tid til media. Dette er en unik sjanse til og ”lage seg et navn” – for en kokk som vinner Bocuse d’Or kan livet forandre seg totalt.

Paradoksalt nok, øker pågangen fra pressen i den perioden hvor det er mest hektisk på treningskjøkkenet – det vil si tett opp mot konkurransen.

Råvarer klart

Det er en hårfin balansegang mellom det å finne roen og konsentrasjonen på kjøkkenet slik at resultatene kommer og å være tilgjengelig for spørsmål og bilder.

Dagen i dag er den med mest pågang – omverden vil vite hvordan Gunnar har det så tett opp mot konkurransen. For Gunnar er dagen i dag den viktigste forberedelsesdagen. Allerede før klokken 8 var Eyvind Hellstrøm på mathallene og kjøpte inn de siste råvarene; ferske østers, lammenyrer, ekstra løk.

Eyvind Hellstrøm på matmarked med Lars Peder Brekk og Ingrid E Hovig. Foto: Tom Haga

Alt av råvarer som kan forberedes skal være ferdige i dag, og reglene må følges nøye men samtidig tøyes så langt som mulig. For i morgen vil alle minutter telle. Det trengs oppmerksomhet på detaljer for at alle oppgaver blir gjennomført og at alt blir pakket forsvarlig før transporten i kveld.

”Nervøs dagen før”

Gunnar er stille, rolig utad, konsentrert, men det er dagen i dag hvor det indre er i opprør.

”Nervøs dagen før” sier Gunnar, ”men jeg våker alltid opp helt rolig på selve dagen”. Derfor får han være litt i fred i dag.Andre i teamet forsøker å svare journalister og andre så godt de kan på Gunnars vegne. Han har god hjelp av to rutinerte menn; mentor og dommer Eyvind Hellstrøm og coach Harald Osa. Eyvind har tatt seg av morgenrunden. NRK og Aftenposten har vært med på mathallene i Lyon. Så forsvant Eyvind av gårde for å ta plass i juryen. Da tok Harald over og løp innom NRKs ”studio” i Lyon, før han også reiste ut for å gjøre seg kjent på konkurransearenaen. - Også han må være klar for den viktige jobben i morgen.

Pappa er med

Gunnar kommer ut klokka halv fem, da møter han og kjente og ukjent på NCE Culinology sin stand. Ingrid Espelid Hovig kommer innom for å ønske lykke til. Mens han er der er pappa Hvarnes på vei ut med alt utstyr og varer sammen med et par gode hjelpere. Klokka 1800 får de tilgang på kjøkken nummer 12 og har en time på seg til å få gjort alt klart til i morgen.

Så forsvinner nok Gunnar og gjengen tilbake til hotellet. Første pulje skal opp allerede klokka halv fem. Gunnar og Filip har avreise klokka halv syv, nå er det søvn som gjelder.

(pressemelding)

Powered by Labrador CMS